Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vadriasztó sípot kaptak az autósok
2018. nov. 9. péntek | Keszthely
Vadriasztó sípot kaptak az autósok
Az őszi útviszonyok figyelembe vételéhez hozzátartozik a vadveszély. A vadállatok lakott területen kívül már szürkületkor előjönnek az erdőből és vizet, élelmet keresve mindenhol előfordulnak. Sajnos az elmúlt években a közutakon a vadbalesetek száma is megnőtt. November 7-én Keszthely külterületén is történt vadbaleset, melyben egy 59 éves férfi súlyosan megsérült.A Keszthelyi Rendőrkapitányság közúti ellenőrzés során vadriasztók osztásával is felhívta a vadveszélyre az autósok figyelmét.

Vadbalesetek szempontjából frekventál helyen, Keszthely külterületén tartott közúti ellenőrzést a Keszthelyi Rendőrkapitányság. Nem csak a vezetési jogosultsághoz szükséges okmányokat és az alkohol fogyasztást ellenőrizték. Felhívták a vadveszélyre is az autósok figyelmét, mert napi rendszerességgel fordulnak elő Zala megyében vadelütéses balesetek, amelyek leggyakrabban anyagi kárral végződnek, azonban súlyos sérüléssel is járhatnak.

"A kollégáim a mai napon délután itt a 71-es számú főúton közúti ellenőrzés során figyelmeztetik a sofőröket a vadbalesetek veszélyeire, vadriasztó sípot, valamint prevenciós szórólapokat is osztanak a sofőröknek.- adott tájékoztatást Sznopek Veronika,  a ZMRK megbízott szóvivője.

Az autósok között nagyon sokan örömmel vették a figyelmeztetést. Egy pécsi fiatal annak is örült, hogy a rendőrök fel is szerelték autójára a vadsípot.

"Már négy éve vezetek, vaddal találkoztam már, de még nem csattantam, szerencsére eddig mindig meg tudtam állni és amúgy a rendőrségtől ezt egy jó ötletnek tartom úgy, hogy ezzel segítenek hozzá a balesetmentes vezetéshez."- mondta Szűcs Dániel.

Folyamatosan állították meg az autósokat. Az ellenőrzés mellett jó tanácsokat is kaptak a sofőrök a vadbalesetek elkerülése, csökkentése érdekében és mindenkinek segítettek a vadriasztó elhelyezésében is. Akadt olyan autós is, aki vadak elleni védekezését is elmondta.

"A Bakonynak a nagy vadjaival is szoktam találkozni. Az a helyzet, ismerem a csapásokat és ott mindig fékezek és dudálok. Ez az én védekezésem és elég lassan megyek, ahol ki van téve a tábla, mert igazándiból az embernek mindig fel kell készülnie arra, hogy kiugrik egy vad és nem tud az ember mit kezdeni, maximum fékez egy nagyot. Jobb, ha az ember számít ezekre." mondta el Kozák Miklós.

Fontos, hogy a sofőr az út mindkét oldalát figyelje, és a ha vadat lát, lassítson, mert az állat kiszámíthatatlan. Vészfékezzen, de ne rántsa el a kormányt, ha vad kerül az autó elé, mert fának, vagy másik autónak csapódva súlyosabb baleset következhet be - tanácsolta a vezetőknek a rendőrség.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. feb. 17. péntek 17:41 | Keszthely
A ROADPOL akciójában a biztonsági övek, a gyermekülések és a bukósisakok szabályos használatát nézték.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. júl. 20. szerda 16:49 | Magyarország
Ismét egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akciót szervezett a rendőrség.
| 2022. júl. 19. kedd 15:16 | Keszthely
Társszervezeteivel tartott átfogó ellenőrzést a keszthelyi rendőrség a szórakozóhelyeken.
| 2022. már. 10. csütörtök 17:20 | Keszthely
2022. március 24-től egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.