Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója
2022. aug. 15. hétfő | Keszthely, Balatongyörök
A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója
Fokozott, összehangolt közbiztonsági és közlekedési akciót tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a hétvégén. A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a társszervekkel: a polgárőrökkel, a katasztrófavédelmi szakemberekkel, a Nemzeti Adó és Vámhivatal delegáltjaival és a Családsegítő Szolgálat dolgozóival a frekventált településeken ellenőriztek.

Gépjármű felderítést végeztek az akcióban a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagjai. A szolgálatra két kocsival érkeztek. Az autók speciális felderítő rendszerrel vannak felszerelve, amelyek kiszűrik a körözött, a forgalomból kivont, és biztosítás nélküli gépkocsikat. A rendszert sötétben, éjjel is lehet használni.

Donáczi Dezső - elnök, Zala Megyei Polgárőr Egyesület: „Nekünk az a megnyugtató amikor nem találunk gépjárművet, de amikor van, akkor úgy működik, hogy a rendőrnek a helyszínen kell lennie. A rendőr tud belépni a rendszerünkbe a belépési kódjával. Amellett mi polgárőrök a mi belépési kódunkkal pedig a budapesti központtól kapjuk a frissítést naponta, amelyet én személyesen kezelhetek”

A fokozott BKKB-s ellenőrzésen kívül több közös akcióban vettek részt a keszthelyi rendőrök a polgárőrökkel. Rendezvényeket biztosítottak és két esetben migránsok elfogásában voltak sikeresek.

dr. Andor László - r. alezredes, vezető, Keszthelyi Rendőrkapitányság: „A polgárőr szervezetek között kiemelném az alsópáhoki polgárőr egyesületet, akikkel egy nagyon jó együttműködésben tudunk együttdolgozni a mindennapokban. Így a mai akcióban is az egyesület elnöke, aki egyben a régiós polgárőr vezető is, összehangolta azt a polgárőr tevékenységet, amely kell az akció sikeréhez. Segítséget kaptunk többek között a megye más polgárőr erőitől is, hiszen Zalaegerszegről érkeztek polgárőr kollégák. Én így úgy gondolom, hogy közösen együttműködve tovább tudjuk erősíteni azt a közbiztonságot, ami a régióban uralkodik.”

A Polgárőr Egyesület Alsópáhok tagjai régóta látnak el közös szolgálatot a Keszthelyi-, és a Hévízi Rendőrkapitányság rendőreivel. A több órás éjszakai akció is arra szolgált, hogy régió közbiztonsága tovább erősödjön.

Urbán Zoltán - elnök, Polgárőr Egyesület Alsópáhok: „Azért kell segítséget nyújtanunk, hogy minél biztonságosabb legyen a környékaz itt lakók érdekében, sőt én azt tudom mondani, hogy nem mindegy, ha valaki eljön üdülni, akkor milyen benyomásai vannak, vagy milyen tapasztalatokat szerez, hogy mennyire biztonságos azok a települések. Ebben az akcióban tíz fő polgárőr vesz részt.”

A turisztikai szezonban még további közös akciókat, szolgálatokat tervez a rendőrség a polgárőrséggel a bünözés visszaszorítása érdekében. A legtöbb esetben elegendő a jelenlétük, hogy elriasszák a nem tisztességes szándékkal érkezőket. 

| 2022. júl. 19. kedd 15:16 | Keszthely
Társszervezeteivel tartott átfogó ellenőrzést a keszthelyi rendőrség a szórakozóhelyeken.
| 2021. szep. 15. szerda 16:37 | Zalakaros
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
| 2021. szep. 3. péntek 18:21 | Keszthely
A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság keretén belül zajlik az akció.
| 2021. júl. 1. csütörtök 18:32 | Keszthely
Zala megye az elnöke a Balatoni Közbiztonsági koordinációs Bizottságnak.
| 2017. szep. 27. szerda 15:17 | Gyenesdiás
A nyári szezont értékelték a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság tagjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.