Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Együtt a bűncselekmények ellen
2022. júl. 19. kedd | Keszthely
Együtt a bűncselekmények ellen
Összevont ellenőrzést tartott a rendőrség és társszervezetei. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság keretében a szórakozóhelyeket látogatták meg az egyenruhások. A statisztikák azt mutatják, Keszthelyen és környékén kevés szabálytalanságot találnak a szervek.

Keszthely egyik legnépszerűbb nyári szórakozóhelyén is megjelentek az egyenruhások. A rendőrök elmondták, ugyan az egységnek saját biztonsági szolgálata van, de vannak olyan esetek, amikor nekik kell intézkedni. A razziát végző szervek eligazítás után indultak útnak. A szervezett ellenőrzések fokozzák a biztonságérzetet és sok esetleges bűnelkövetőt rettentenek el. 

„A Keszthelyi Rendőrkapitányságon a katasztrófavédelmi hatóság, mint társszerv, a Család-és gyermekjóléti Szolgálat, mint társszerv, illetve a polgárőrséggel, mint biztonsági vagy stratégiai  partnerünkkel kerül végrehajtásra a fokozott ellenőrzés. A fokozott ellenőrzés keretében a rendőrség és a társszervek az adott szórakozóhelyek közvetlen környezetében, magukon a szórakozóhelyeken hajtanak végre komplex ellenőrzéseket.” - tájékoztatott Dákai Gergő, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság fokozott figyelmet fordít a bűncselekmények megelőzésére a nyári szezonban. A Balatonnál tapasztalható jelentős turizmus vonzó lehet a bűnözők számára, ugyanakkor Keszthelyen és környékén kiváló a közbiztonság. Ehhez hozzájárulnak a polgárőrök is, akik rendszeresen jelen vannak rendezvényeken és a települések különböző pontjain.

„A polgárőrségnek az elsődleges feladata maga a bűnmegelőzés. Mint a rendőrség stratégiai partnere, úgy érezzük, hogy itt kell lennünk, kell segítenünk abban, hogy itt a rendet fenn lehessen tartani az itt lakóknak a biztonsága érdekében. A másik pedig, én úgy gondolom, hogy nem mindegy, hogy az ide érkező vendégek mit gondolnak vagy mit látnak, hogy mennyire biztonságos egy város vagy akár egy település.” - tette hozzá Urbán Zoltán, az Alsópáhoki Polgárőr Egyesület elnöke.

A rendvédelmi szervek nem csak Keszthelyen, hanem a környékbeli településeken is ellenőriztek. A razzia szombaton 23 órától vasárnap reggel 6-ig tartott.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2021. szep. 15. szerda 16:37 | Zalakaros
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
| 2021. szep. 3. péntek 18:21 | Keszthely
A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság keretén belül zajlik az akció.
| 2021. júl. 1. csütörtök 18:32 | Keszthely
Zala megye az elnöke a Balatoni Közbiztonsági koordinációs Bizottságnak.
| 2017. szep. 27. szerda 15:17 | Gyenesdiás
A nyári szezont értékelték a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság tagjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.