Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nagy a szaporulat az állatparkban
2020. már. 13. péntek | Keszthely
Nagy a szaporulat az állatparkban
A Keszthely, Gyenesdiás közötti területen található Festetics Imre Állatpark 2012-től várja a látogatókat. November 4-n a látogatóhely bezárta kapuit. Bár a meghirdetett időpont az idei tavaszi nyitásra március 15., nem valószínű,hogy kinyit az állatpark. Ennek oka nem a korona vírus okozta elővigyázatosság. A nagy területen fekvő bemutatópark talaja jelenleg nem alkalmas látogatókat fogadni.

Filip az öreg szamár örvendezik a karámban ahol a bivalyokkal együtt él, az emberek láttán a Festetics Imre Állatparkban,pedig még zárva tart. A nyolcadik évét kezdi meg az állatpark tavasszal. A 4,2 HA-os területen lévő bemutatóhelyen ritkaságnak számító őshonos magyar állatfajok és vadfajok vannak. Mindjárt A bejáratnál szarvasmarha ,kis póniló és különböző juhfajták csalogatják a látogatókat. Kicsit beljebb haladva őzek,szarvasok, dámvadak az elkerített részeken. Közel nem mindegyik megy a kerítéshez. Nem szeretik az emberek közelségét, pedig szép számmal érkeznek az állatparkba minden évben.

"A tavalyi év nagyon  sikeresnek tekinthető,közel 20 ezer fő látogató jött el a Festetics Imre Állatparkba amire nagyon büszkék vagyunk. Reméljük az idén is szép számmal érkeznek majd hozzánk a látogatók. A legnagyobb sikere az állatsimogatónak volt,imádják a gyerekek az állatokat simogatni. Az idei évben Bubu csemegével készültünk a látogatóknak amit a pénztárnál tudnak majd megvásárolni a gyerekek és az minden állatnak adható. Ami még érdekes az idei évben, második alkalommal rendezzük meg a Nyuszifül Fesztivált. Ez a Természetháza és az állatparkra is vonatkozik. Játékos feladatokkal készültünk a gyerekeknek."- adott tájékoztatást Trefeli Alexandra ökoturisztikai munkatárs.

Ezt a három napos kis jerkét gondozója mutatja .Vágyakozva sír mamája után ,de szereti ha ölben  kényeztetik. Ő az állatpark legújabb kis jövevénye. Vannak még társai akiket először láthat majd  a közönség.

"Tavaly ősszel miután bezárt a Festetics Imre Állatpark  nem sokkal később egy  szürkemarha borjú illetve egy bivaly borjú született. Idén tavasszal jelentős szaporulattal büszkélkedhetünk. A merinó juhoknál, a fehér rackáknál ill. a fekete rackáknál is iker bárányok születtek."- mondta Trefeli Alexandra.

Az őshonos lófajtákat bemutató karám mögött a baromfiudvar is bővült. Magyar tyúk és pulykafélék,őshonos vízi szárnyasok laknak az állatpark déli részén ahová törpekakasok érkeztek a napokban és egy szelíd lúd. Az állatparkban úgy tervezték,hogy március 15-én megnyitják a kaput a látogatók előtt azonban  a talaj nedves, sáros és süllyed, így nem alkalmas közlekedésre. Remélhetőleg a meleg megoldja a problémát és április 1-n a hosszú téli szünet után kaphatnak a látogatóktól már csemegét a park lakói.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2021. szep. 21. kedd 19:05 | Gyenesdiás
Kiállítással kezdődött az őszi program Gyenesdiáson.
| 2018. nov. 9. péntek 12:17 | Keszthely
Vadriasztóval és jó tanácsokkal hívja fel a közlekedők figyelmét a rendőrség.
| 2017. feb. 4. szombat 09:53 | Keszthely
A Balatoni Szövetség az érintett szakemberekkel keres megoldást a belterületi vadkárokra.
| 2015. feb. 26. csütörtök 14:40 | Keszthely
Különleges felvételek a vadon állatainak mindennapjaiból a termeszetfilm.hu stábjának legújabb mozijában.
| 2014. már. 18. kedd 17:49 | Keszthely
Új jövevényekkel és hétvégi programokkal várják az idei szezonban a Festetics Imre Állatpark vendégeit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.