Visontainé Rabecz Anna, a gyenesdiási Zöldház Panzió tulajdonosa tartott előadást azon a főzőtanfolyamon, melyet az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében tizenkét alkalommal tartanak meg. Célja az egészséges táplálkozás, a prevenció.
Visontainé R. Anna 24 éve foglalkozik bioélelmezéssel, a vegyszermentes termékek fogyasztására hívja fel a figyelmet. Az érdeklődőknak elmondta, hogy egyszerű az áttérés a hagyományos - régi - étkezésre. Csak sajnos a természetazonos anyagok használata uralja a háztartásokat. Az információ áramlás, az ismeret anyagok bővülése, az új alapanyagok megjelenése megváltoztatta az étkezési szokásokat. Előmozdította a mesterségesen előállított anyagok használatát. Az egészség érdekében egyre szélesebb körben mondják, újraéled a természetes - bio - anaygokból való főzés.
A tanfolyam résztvevői friss zöldségekből, gyümölcsökből készítettek ivólevet. Megkóstolták az adalékanyagok nélküli élelmiszereket és hasznos tanácsot kaptak az elkészítési folyamatokhoz.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió