Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Lőverseny az erdőgazdálkodásban dolgozóknak
2023. júl. 28. péntek | Gyenesdiás
Lőverseny az erdőgazdálkodásban dolgozóknak
Lőbajnokságra várták az erdőgazdálkodásban dolgozókat Gyenesdiásra. 28. alkalommal szervezik meg a versenyt, melynek utolsó előtti fordulója zajlott a Keszthelyi-hegységben. A megmérettetés célja a közösségépítés mellett az, hogy az erdőgazdálkodási szakemberek gyakorolják a fegyverhasználatot.

Gyorsított korongvadászat és vadász-trap versenyszámokban is bizonyítaniuk kellett a résztvevőknek. Mindkét esetben 25 korongra lőhettek az előre meghatározott kaliberű, átmérőjű és súlyú lőszerekkel. Egy eltalált korongért 4 pontot lehetett kapni, így maximálisan 100-100 pontot zsebelhettek be. Bár a versenysorozatnak Gyenesdiás az utolsó előtti helyszíne volt, az már látszik, hogy a Vérteserdő csapata eddigi pontszámát tekintve biztos dobogós lesz.

„Minden évben nagyon izgalmas, nagyon szeretünk idejárni. Azt gondolom, hogy nagyon jó formája annak, hogy kicsit együtt legyenek az erdőgazdasági csapatok és gyakoroljuk a lövéssportot.” - mondta el Juhász Lenke a Vérteserdő Zrt. közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezetője.

A futóvadlövésnél szabályos vadászállásban kellett várni a megjelenő vaddisznó céltáblára. Összesen 10 lövést adhattak le a versenyzők, ám futamonként csak egyszer lehetett elsütni a fegyvert. A találatokat azonnal értékelték, az eredményt monitoron láthatták a résztvevők. Versenyen kívül kapott meghívást a horvátországi csapat, melynek tagjai nagyon élvezték a megmérettetést.

„Mindig, amikor a barátokkal találkozunk, az jó érzés. Több mint 20 éves ez a kapcsolat a kettő erdészet között, a krizevci erdészet, ahol én vagyok a vezető, meg a keszthelyi erdészet között.A Bakonyerdő gazdaság is benne van.” - osztotta meg Bálint Tibor.

A Bakonyerdő Zrt. meghívására érkezett Varga András Európa-bajnok sportlövő, lőoktató, aki korábban dolgozott erdőgazdaságban is. Mint elmondta, a barátság megmaradt, így a nemzetközi versenyek között szívesen jött el a gyenesdiási pályára

„Ez egy nagy család. Nagyon sok barát, nagyon sok azonos érdeklődésű ismerős. Egy élmény visszajönni közéjük.” 

Állócélra is lőniük kellett a versenyzőknek. 50 méter távolságból, céltávcsővel felszerelt fegyverrel a rókaképre szabadkézből, az őz fotójára pedig egylábú lőbot alkalmazásával mindkét esetben 10-szer lehetett meghúzni a ravaszt. Ennek a technikának a gyakorlása is elengedhetetlen a vadászoknak. A 21 állami erdőgazdaság szakemberei között zajlik a megmérettetés.

„A cél az, hogy közülük a legjobb kombinált lövőt, tehát golyó és sörétes számokban egyaránt legügyesebb, legrátermettebb versenyzőt kiválasszák. És az esetleges nemzetközi versenyeken, ami hasonló megmérettetésből áll, azokon indítsák őket.”fogalmazott Pölöskei Balázs a Bakonyerdő Zrt. Vadgazdálkodási Osztály vezetője.

A Bakonyerdő Zrt. szakemberei általában jól teljesítenek a versenyen. Tavalyelőtt elsők lettek, 2022-ben pedig a dobogó harmadik fokára léphettek fel. A bajnokság utolsó fordulója a Gemenc Zrt. szervezésében lesz, ennek végén pedig az összesített teljesítmény után derül ki, hogy kik voltak a legjobbak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 14. kedd 19:15 | Gyenesdiás
A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub Csider-völgyi lőterén rendeztek versenyt.
| 2022. máj. 20. péntek 17:54 | Gyenesdiás
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
| 2020. okt. 13. kedd 18:01 | Gyenesdiás
A Belügyminisztérium fegyveres és rendészeti dolgozói mérhették össze tudásukat a gyenesdiási lőtéren.
| 2018. aug. 24. péntek 10:39 | Gyenesdiás
Erdészek, hobbi- és hivatásos vadászok vettek részt a BEFAG lövészegylet lőterén rendezett versenyen.
| 2018. aug. 20. hétfő 17:31 | Keszthely
Kocsitoló verseny, kishuszár futam és természetesen izgalmas vágták tarkították a Festetics Vágtát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.