Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Pisztoly helyett sörétest ragadtak a Belügyminisztérium dolgozói
2020. okt. 13. kedd | Gyenesdiás
Pisztoly helyett sörétest ragadtak a Belügyminisztérium dolgozói
Közszolgálati országos bajnokságnak adott otthont a Bakonyerdő gyenesdiási sportlőtere. A Belügyminisztérium fegyveres és rendészeti dolgozói, illetve a meghívott sportlövők sörétes fegyverekkel, agyaggalambokra lőhettek. A 44 induló részvételével zajló baráti hangulatú verseny célja a vadászati kultúra és a sportkapcsolatok ápolása volt.

Összesen 7500 lövéssel dőlhetett el, hogy ki a legjobb lövésze a közszolgálati országos bajnokságnak. A Belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó fegyveres és rendészeti szervek és külön meghívottak mérték össze tudásukat a sportlőtéren.

Nagy Péter szervező: „Ami lényeg, itt nincs tulajdonképpen őrmester és tábornok, itt sportlövők vannak, akik egy nyelven beszélnek, azonos célért, a korongok leküzdéséért harcolnak, de ez egy baráti társaság. Ez nem egy olyan verseny, ami vérre megy, itt soha nem volt még reklamáció az évek során.” 

Az aktívak mellett nyugállományúak is részt vehettek az országos bajnokságon, természetesen külön kategóriákban. Vadászlőverseny révén az Agrárminisztérium is meghívást kapott, valamint a Honvéd Kossuth Lövész Klub is képviseltette magát.

„Tanuljuk ezt a versenyszámot. Mivel nagyon jól mozog a verseny, jó a szervezése, jó a menetrendje, gyors, mozgékony, látványos, érdemes csinálni és érdemes sportolni ebben a számban” - nyilatkozta Fodor László, a klub titkára. 

A házigazda BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub három pályát alakított ki. A versenyszámokban sörétes fegyverrel kellett az agyaggalambokra lőni. Egy-egy induló 75 korongra tudott lövést leadni. A lőtér üzemeltetőinek kiemelt célja, hogy rangos versenyeknek adhassanak otthont.

„A Bakonyerdőnek az elmúlt 58 évben pont ez volt a szándéka, hogy egy olyan lőtérhez adja a nevét, amely illendő olyan rendezvények lebonyolítására, mint egy Európa bajnokság, vagy egy országos bajnokság. Most már nem csak a civil, a polgári életben lévő sportolók vehetik igénybe ezt a lőteret, hanem olyan más szervektől is, akik szintén fegyverrel foglalkoznak, de egy kicsit más jellegű fegyverrel” - nyilatkozta Keczeli Zoltán a KELK elnöke. 

A versenyzőket köszöntötte a Bakonyerdő Zrt. keszthelyi erdészeti igazgatója, Hoffmann Pál, illetve Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere is. A rendezvény keretében vehette át Bem János keszthelyi, nyugállományú zászlós az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát, mellyel a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében végzett munkáját ismerte el a honvédelmi miniszter.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 14. kedd 19:15 | Gyenesdiás
A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub Csider-völgyi lőterén rendeztek versenyt.
| 2023. júl. 28. péntek 15:02 | Gyenesdiás
28. alkalommal szervezik meg a versenyt, melynek utolsó előtti fordulója zajlott a Keszthelyi-hegységben.
| 2022. máj. 20. péntek 17:54 | Gyenesdiás
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
| 2018. aug. 24. péntek 10:39 | Gyenesdiás
Erdészek, hobbi- és hivatásos vadászok vettek részt a BEFAG lövészegylet lőterén rendezett versenyen.
| 2018. aug. 20. hétfő 17:31 | Keszthely
Kocsitoló verseny, kishuszár futam és természetesen izgalmas vágták tarkították a Festetics Vágtát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.