Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Célra tartottak az erdőgazdasági dolgozók
2024. máj. 14. kedd | Gyenesdiás
Célra tartottak az erdőgazdasági dolgozók
Ismét lőbajnokságra érkeztek Gyenesdiásra az erdőgazdálkodásban dolgozók. A hagyományos versenysorozatnak idén is a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub Csider-völgyi lőtere volt az első állomása. A 21 hazai szervezet több mint feléből regisztráltak a megmérettetésre csapatokat. A verseny célja a gyakorlás mellett a közösségépítés.

A futóvadlövésnél szabályos vadászállásban kell várni a megjelenő vaddisznó céltáblát. Az általános sportlövészeti szabályok szerint saját fegyverrel lőttek a versenyzők. A lőállásban lévő monitoron azonnal megjelenik a lőlap, így gyorsan ment a pontozás. 

Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. Vadgazdálkodási Osztályának vezetője: „Nagyon szeretjük ezt az időszakot, amikor elindul az erdőgazdaságok közötti lövészverseny, hiszen egyrészről túlvagyunk a tavaszi kikeleten, kizöldül az erdő és megindulnak újra a vadászatok. És ezzel együtt jár az erdőgazdaságok közötti lövészverseny sorozat. Hagyományosan az első állomása Gyenesdiás.”

Levegőben és földközelben egyaránt érkeztek célpontok a koronglövészeten. A koncentrációra, a gyorsaságra egyaránt szükség volt. Két lövést adhattak le alkalmanként a versenyzők, azonban a lőállások utolsó etapjában duplán repült a korong, így ott egy esélyük volt darabonként. A BEFAG Lövészklub 29. alkalommal szervezte meg a versenyt. A résztvevők nagyon szeretik ezt a helyszínt. 

„Minden évben, amikor eljönnek a versenyzők, meg szoktam őket kérdezni, hogy mit látnak, min kellene változtatnunk. Legyen az akár kritika, ha jó szándékú, nagyon szívesen fogadjuk. És mostanra azt mondták, hogy nem tudnak mit mondani, minden maradjon úgy, ahogy van, mert ez nagyon szép környezet, nagyon jó a szervezés, rendezés, a gépeink, a műszaki felszereltség az kiváló, úgyhogy ezt a jó szokásunkat tartsuk meg” - nyilatkozta Keczeli Zoltán, BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke.  

Állócélra is kellett lőniük a versenyzőknek. 50 méter távolságból a rókát mintázó lőlapra 10-szer szabadkézből, az őzre pedig egylábú lőbot segítségével célozhattak. Az erdőgazdálkodásban dolgozók lőbajnoksága minden évben népszerű. A tapasztalatszerzés, a közösségépítés is célja a 6 fordulós megmérettetésnek. 

Csontos Dömötör szervező, a Visegrádi Erdészet, Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetvezetője: „Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó szakmai rendezvény, ahol alkalom van a találkozásra is a baráti, illetve szakmai beszélgetésekre. De emellett a fegyvert, mint munkaeszközt, a hivatásos vadászok munkaeszközének biztonságos használatának is a gyakorlata egyben.”

Az első fordulót a Vérteserdő Zrt. nyerte meg, második lett a Bakonyerdő Zrt., a dobogó harmadik fokára pedig a Mecsekerdő Zrt. csapata léphetett fel. A következő fordulót az Agrárminisztérium szervezésében az Alföldön, a felgyői lőtéren tartják. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 5. szerda 16:48 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson volt a futócéllövők országos bajnoksága.
| 2020. okt. 13. kedd 18:01 | Gyenesdiás
A Belügyminisztérium fegyveres és rendészeti dolgozói mérhették össze tudásukat a gyenesdiási lőtéren.
| 2019. máj. 9. csütörtök 17:03 | Gyenesdiás
A júliusi Európa-bajnokság előtt vették szemügyre a felújított lőcsarnokot és lőállásokat.
| 2019. már. 29. péntek 15:13 | Gyenesdiás
Teljesen felújítják a futóvadlövő állásokat a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiási Sportlőterén.
| 2018. aug. 24. péntek 10:39 | Gyenesdiás
Erdészek, hobbi- és hivatásos vadászok vettek részt a BEFAG lövészegylet lőterén rendezett versenyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.