Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Célkeresztben az országos bajnoki cím
2023. júl. 5. szerda | Gyenesdiás
Célkeresztben az országos bajnoki cím
Futócéllövő országos bajnokság volt Gyenesdiáson. A BEFAG sportolói is képviseltették magukat, akik több érmet is szereztek. A lőállásokba világbajnokok is beálltak. A soron következő hétvégén az utánpótlás korosztály versenyez a Csider-völgyben.

Az ország legjobb futócéllövői vették célkeresztbe a táblákat Gyenesdiáson. Csaknem fél évszázada otthona a futócéllövő országos bajnokságnak a Csider-völgyi lőtér. Major Veronika pénteken még a lengyelországi Európa-játékokon lőtt pisztollyal, szombaton pedig már puskát ragadott Gyenesdiáson.

„Nagyon szeretek ezen a hazai, gyenesdiási lőtéren lőni. Külön öröm az, hogy 2019-ben az Európa-bajnokságon itt lettem felnőtt Európa-bajnok. Előtte is nagyon szerettem ezt a lőteret, azóta meg főleg” - nyilatkozta az olimpikon. 

A BEFAG gyenesdiási lőtere nagyon népszerű. A természeti környezet és a nemzetközi szintű technikai felkészültség is méltó helyszínné teszi az országos bajnokságnak, de kontinensviadalt is lehet itt rendezni. A keszthelyi lövészklub több sportolója is indult.

„Az országos bajnokság mindig egy kiemelt verseny, a kiemelt versenyek adnak támpontot ahhoz, hogy a következő Európa- vagy világbajnokságra kiket javasoljunk, kik hoznak olyan eredményt, akik méltók ahhoz, hogy az országot képviseljék” - tudtuk meg Keczeli Zoltántól, a szervező a BEFAG KELK elnökétől. 

A futócéllövészet rutinos nagyágyúja Sike József. Világ- és Európa-bajnokként az OB egyik esélyeseként tartották számon. Rajta kívül több olyan sportoló is nevezett, akik nemzetközi szinten is jegyzettek.

„Ide haza járok már, több mint 25 éve járok már ide versenyezni. Úgy gondolom, hogy a világ egyik legszebb lőtere, egy nagyon jól megrendezett verseny, hibátlan körülmények, ide mindig szívesen jövünk.  Nem csak edzeni, edzőtáborozni, csak simán felkészülni is, szenzációsan jó hely” - mondta Sike József világ és Európa-bajnok sportlövő.

Sike József hozta a papírformát, a királyszámnak is nevezett 30+30 lövésesben  magabiztos győzelmet aratott. 590 körével csúcsteljesítményt nyújtott. A nőknél ugyanebben a számban Farkasné Keczeli Bianka diadalmaskodott. Mindkettejük eredménye méltó arra, hogy jövőre nemzetközi porondon képviseljék hazánkat. Major Veronika két ezüstérmet szerzett. Mivel olimpiai fegyverére, a pisztolyra fókuszál, ez jó eredmény tőle.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV  

| 2024. jan. 29. hétfő 16:12 | Keszthely
Az olimpikon, világ- és Európa-bajnok sportlövő Kairóban versenyzett.
| 2023. szep. 18. hétfő 15:36 | Keszthely
Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a riói világkupaversenyen.
| 2023. jan. 27. péntek 13:53 | Keszthely
Idén két nemzetközi versenyen is megszerezheti az indulási jogot a BEFAG KE Lövészklub bajnoka.
| 2021. aug. 4. szerda 15:34 | Gyenesdiás
A Természet Háza Látogatóközpontban elhangzott: megtisztelő, hogy a térségnek újra olimpikonja van.
| 2021. júl. 9. péntek 15:13 | Keszthely
Egy hét múlva utazik az ötkarikás játékokra Major Veronika. Csik Ferenc szobránál köszöntötték.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.