Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Az összetartozás ereje
2023. aug. 25. péntek | Zalaszabar
Az összetartozás ereje
Lakóotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket fogadtak a Holnapocska Táborban. A 200 fiatal egy teljes napot tölthetett Zalaszabarban, ahol a park összes játékát kipróbálhatták. Az összetartozás ereje című projekt a NATO Jótékonysági Bazár támogatásának köszönhetően valósult meg.

Nagy sikernek örvendett a hullámvasút a gyerekek körében. A legtöbben több kört is mentek a kalandpark egyik legkedveltebb játékelemén. Az egynapos programon sokan már nem először vettek részt, de minden alkalommal nagy élmény nekik a kirándulás.

„Igazság szerint én már többször is voltam itt. Úgy gondolom személy szerint, hogy sosem lehet megunni, hiszen rengeteg olyan lehetőség van, ahol szórakozunk, rengeteg élményt szerezhetünk.” - mondta egy résztvevő, Burucs Letícia.

A parkban a kisebb és a nagyobb gyerekek is találtak maguknak szórakozási lehetőséget. Népszerű volt a trambulin, ami nemcsak jó kikapcsolódás, hanem kiváló sportolási módszer is. A legkisebbek a kockák közé ugráltak be a legszívesebben.

„Igazság szerint többször is volt alkalmam táborozni itt. Úgy gondolom, minden korosztálynak maradandó élmény, és ezért igazából.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Szilágyi Alexa.

A Holnapocska Alapítvány a NATO Jótékonysági Bazár pályázatán nyert támogatást a projektre. A vásárt minden év novemberében Brüsszelben szervezik meg, ahol a 42 tagállam vonultatja fel nemzeti termékeit. A program elsődleges célja a jótékonyság, valamint egymás megismerése.

„A vásárból befolyt bevételt jótékony célra fordítják teljes egészében, ami azt jelenti, hogy közel 30, nemzetenként maximum kettő nemzeti alapítvány, nonprofit szervezet szerezhet maximum 10 000 euró összegben támogatást. 2022-ben  két magyarországi jótékonysági szervezet is elnyerte a megpályázott összeget, melyek egyike a Holnapocska Alapítvány volt.” - emelte ki Somogyi Dóra, a a NATO Charity Bazaar volt magyarországi önkéntes képviselője.

A Holnapocska Alapítvány folyamatosan szervez táborokat hátrányos helyzetű vagy beteg gyerekeknek. Ezekre az ország minden pontjáról érkeznek általános iskolás fiatalok, akik több napot töltenek a kalandparkban.

„Közel 200 nevelőotthonos vagy nevelőszülőknél élő gyermek vesz részt nálunk ma, itt a Zobori Élményparkban. Az elmúlt 12 évben törekedtünk az innovációra, ennek köszönhetően fejlődött a Holnapocska Tábor, melyben már súlyos betegségből gyógyuló, valamint hátrányos helyzetben élő gyerekek tölthetik nálunk a nyári szünetüket.” - tájékoztatott ifj. Szabadics Zoltán, a Holnapocska Alapítvány táborszervezője.

A kánikulában a gyerekek főként a beltéri élményeket választották. Természetesen nagy sikert arattak a számítógépes játékok, a fiúk focimeccset játszottak a klímatizált helyiségben.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2019. jún. 5. szerda 20:00 | Zalavár
Több szervezet összefogásával második alkalommal rendezik meg a Kis-Balaton építő tábort Zalaszabarban.
| 2016. okt. 7. péntek 14:16 | Zalaszabar
Interaktív táblák segítségével mutatja be a Kis-Balaton élővilágát a Holnapocska tábor új attrakciója.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2023. jún. 2. péntek 09:58 | Keszthely
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.