Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkészült a Herman Ottó családi sétaút
2016. okt. 7. péntek | Zalaszabar
Elkészült a Herman Ottó családi sétaút
Újabb elemmel bővült a zalaszabari szabadidő-komplexum. A Herman Ottó családi sétaút egy kilométeren keresztül mutatja be interaktív táblák segítségével a Kis-Balaton élővilágát. A beruházás 6,3 millió forintba került.

A Herman Ottó Intézet támogatásával újabb beruházással bővült a zalaszabari Holnapocska Tábor. Az egy éve átadott Öko-aktív Látogatóközpont szellemiségéhez igazodva hozták létre azt a családi sétautat, amelyet a zalaszabari iskolások avattak fel.

Szabadics Zoltán - alapító, Holnapocska Tábor: „A feleségemmel azt láttuk, hogy például az itt táborozó gyerekek nagyon szívesen voltak lent a vadállatok környékén, de azt is láttuk, hogy a családok a játékban elfáradva, pihenésképpen sétálnának egy kicsit. Azt szerettük volna, ha a játék élményéhez tudnánk társítani egy közös séta, kirándulás élményét.”

Aki végigmegy az egy kilométeres, kacskaringós ösvényen, nemcsak a Zobori KalandoZoo vadállományára csodálkozhat rá, hanem hasznos információkat is szerezhet a természet- és a környezetvédelemről.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid - főigazgató, Herman Ottó Intézet: „Itt az alapismereteket mutatjuk be játékos és élvezhető formában. Fontos volt az, hogy interaktív legyen, tehát itt nemcsak olvasni lehet, hanem forgatni, kergetni, közben világít és hangokat ad ki, pont azért, hogy emlékezetes és izgalmas legyen.”

A gyerekeken keresztül a szülőket is könnyebb megszólítani. Minél többen érzik magukénak a természetvédelem ügyét, annál nagyobb az esély arra a szemléletváltásra, amely a fenntartható fejlődéshez kell.

Németh Zsolt - vidékfejlesztésért felelős államtitkár: „A természetet csak a természetben lehet megismerni. Itt Magyarország egyik leggyönyörűbb táján vagyunk. Ez egy remek alkalom arra, hogy mielőtt valaki a Kis-Balatonra ellátogat, már előtte megismerje a rejtőzködő állatokat, a zalai erdők vadjait, a leggyönyörűbb és különlegesebb madarakat.”

Az ötletgazdák és a támogatók már most gondolkodnak a sétaút továbbfejlesztésében, bővítésében.

Manninger Jenő - országgyűlési képviselő: „Ilyenre van bent pályázat, és nagyon remélem, hogy a területi forrásokból továbbra is tudjuk támogatni, ha a szakmai értékelés is megtörtént, hogy új fejlesztések lehessenek. Azt hiszem, az igazán helyes, ha a tanulást és a szórakozást össze lehet kapcsolni a mai technika eszközeivel, és itt újabb és újabb helyszínek lesznek, és a sétaút így fokozatosan fejlődik tovább.” 

A mintegy 6,3 millió forint értékű beruházás célja a Holnapocska Táborba vagy a kalandparkba érkező gyerekek és családok öko-tudatos szemléletformálása.

| 2015. szep. 11. péntek 11:58 | Keszthely
Az utolsó polihisztor, Herman Ottó munkásságával ismerkedhetnek meg a gyerekek.
| 2014. dec. 30. kedd 11:49 | Keszthely
Az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó Helikon parki emlékfáját faragták meg újra Keszthelyen.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Keszthely
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.