Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Élmény és értékek a vonyarci focitáborban
2024. júl. 11. csütörtök | Vonyarcvashegy
Élmény és értékek a vonyarci focitáborban
Nagy sikere van a Vonyarcvashegy FC nyári táborának. Negyedik éve szervezik meg a napközis programot. Az idei nyár nagy eredményeket hozott, három itt nevelkedett játékost is leigazoltak, egyikük a ZTE-be, ketten pedig az Illés Akadémiára kerültek. Vonyarcvashegyen 70 igazolt utánpótlás korosztályú játékos van, akik az edzések mellett tornákon és bajnokságon is futballoznak.

75 gyerek rúgja a bőrt a nyári napközis táborban. A 6 és 13 év közötti fiúkkal és lányokkal 8 edző és 3 kísérő foglalkozik. 

„Élménytábornak nevezzük, de természetesen a futball alapjaival kezdjük, valamint akik olyan szinten vannak már, nekik emeltszintű edzéseket is tartunk, de itt a jókedv és a kacagás a lényeg” - mondta Borsos Tamás, a Vonyarcvashegy FC elnöke. 

A reakcióidőt és a koncentrációt is fejleszti a táborban is használt blazepod nevű eszköz. A táborban és a tanévben is fejlesztik a gyerekek tudását. Mindenkinek játéklehetőséget biztosítanak a Vonyarcvashegy FC-nél, a kiemelkedő tehetségekkel pedig külön foglalkoznak. A klubnak hatalmas eredmény, hogy három játékosuk is szintet lép. Seffer András és a közben Hévízre igazolt Mészáros Huba az Illés Akadémián, Gelencsér Bence pedig a ZTE tehetségközpontjában folytatja szeptembertől.   

„Több esélyem lesz bekerülni a magyar válogatottba, ami az egyik álmom, meg magasabb szinten tudom folytatni a pályafutásomat” - nyilatkozat Bence. 

A tehetséges fiatalok szeretik nevelőklubjukat. A csapat és az edzők is jó közösséget alkotnak. Seffer András is nagy eredménynek tartja, hogy leigazolták: „Nagyon örülök, mert ez egy erős csapat és akarok fejlődni, mert ez még csak egy lépcsőfok.”

Az emberi értékek átadása és becsületes sportra nevelés – a technikai és elméleti tudás mellett ezek a legfontosabb célok a Vonyarcvashegy FC-nél. A nyári táboraik mellett az Érték vagy! jótékonysági sport- és játéknapot is ők szervezik. A kiemelkedő közösségteremtő erőt a településvezetés is elismeri. 

„Nagyközség szinten nem is lehet más dolgunk, csak hogy támogatjuk azokat az egyesületeket, akik jócskán túlmutatnak azokon a célokon, amiért létrejöttek annak idején” - emelte ki Pali Róbert polgármester. 

Természetesen a fürdőzés is a tábor része, illetve kajakozhatnak is a gyerekek. A Vonyarcvashegy FC az elmúlt évekhez hasonlóan most is két turnust hirdetett. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
A környék nyolc szállodájából érkeztek csapatok.
| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Gyenesdiás
A tehetség-kiválasztó edzéseken a környékbeli fiatalokat tréningezik, a cél az utánpótlás-nevelés.
| 2022. nov. 14. hétfő 16:32 | Gyenesdiás
Közönségtalálkozó a Mágikus magyarral, Gyenesdiáson.
| 2022. jan. 25. kedd 10:09 | Keszthely
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
| 2021. dec. 14. kedd 16:09 | Keszthely
Több egykori profi labdarúgóval, kilenc csapattal zajlott a 25. egyben utolsó öregfiúk torna
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.