Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Családi nap az Élményközpontban
2024. szep. 24. kedd | Gyenesdiás
Családi nap az Élményközpontban
A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában idén is megrendezték az immár tradicionális Csodaszarvas családi napot. Élménylövészet terepi lézerharc, ismeretterjesztő előadás és egyéb szórakoztató programok várták az érdeklődőket a Festetics Imre Élményközpontban. Természetesen az itt élő állatokkal is találkozhattak a látogatók.

Kimondottan élvezték a gyerekek a terepi lézerharc új élményét. Családok számára kínáltak szórakoztató és ismeretterjesztő programokat a “Csodaszarvas családi napon”. Nem csak lézerpuskával, hanem igazi légfegyverekkel is lőhettek a a Festetics Imre Élményközpontba látogatók a kellemes, őszies időjárású hétvégén.

A gyerekek nyelvére lefordított fizikai előadás is sokakat vonzott. Itt Szász János fizikus humorral tűzdelt bemutatóját élvezhették kicsik és nagyok - a minket körülvevő világ érdekes összefüggéseiről. Molnár Dávid Nagykanizsáról érkezett. Az iskolás fiú így vélekedett: "Egy egyórás műsoron vettem részt, ahol különféle tudományos-fizikai dolgokat mutattak be. Kipróbáltunk sokféle elektromos és levegővel kapcsolatos tudományi eszközöket. Én is sokban szerepeltem. Az elektromos felszerelések tetszettek a legjobban."

Az előadónak nem volt nehéz a könnyed oktatás, szakmája ugyanis tanár. Pécsen a Zsolnay-negyedben már tíz esztendeje rendeznek hasonló ismeretterjesztő programot. Ez más, mint a fizika óra az iskolában. "Nyilván a sok kísérlet, az interaktivitás a kulcsa a dolognak. Minél több mindent a gyerekek "csinálva" tanulnak meg vagy tanuljanak meg, ne legyen száraz, ne legyen tankönyvszagú a dolog. Ehhez adunk egy kis támogatást úgymond, mármint plusz segítséget akár a kollégáknak is, megfelelő workshopokon" - tette hozzá Szász János fizika tanár.

Az első Csodaszarvas napot 2019-ben rendezték meg, így az idei alkalommal már hatodszor lehetett ellátogatni a családi programra. A Bakonyerdő Zrt. kezdetben a vadászatot, a vadászati tevékenységet, a vadgazdálkodást szerette volna közelebb hozni a látogatókhoz, mára már egy komplex élményt kínál a társaság. "Igyekeztünk egy olyan integrációs szerepet betölteni, ami bevonzza ide az attrakciókat, bevonzza ide a szolgáltatókat. Itt ezt mi összefoglaljuk, összehozzuk, hiszen mi azért egy jó keretet tudunk ehhez adni: van egy 8 hektáros területünk, ahol van egy látogatható vadfarmunk, van egy őshonos háziállatokat bemutató falusi udvarunk, illetve van egy interaktív kiállítóközpontunk" - mondta el Gerencsér Zoltán, a központ vezetője.

Gerencsér Zoltán úgy tapasztalja: a helyiek, a környékbeliek és a távolabbról érkezők is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a rendezvényeik iránt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. jún. 19. hétfő 15:29 | Balatongyörök
A Bakonyerdő Zrt. rendezte az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlését.
| 2023. már. 20. hétfő 16:25 | Vonyarcvashegy-Balatongyörök
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
| 2023. feb. 24. péntek 13:13 | Keszthely
Zajlik az agancshullajtás időszaka.
| 2023. jan. 17. kedd 18:41 | Gyenesdiás
Még soha nem kéktúráztak annyian, mint a legújabb adatok szerint.
| 2022. szep. 2. péntek 13:45 | Keszthely
Elkezdődött a szarvasbőgés, a legtöbb erdőben látogatási korlátozást rendeltek el.
11:15
Diagnózis
11:54
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Vajtó és a világ
18:51
Sporttárs
19:24
Hargita TV
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Vajtó és a világ
21:51
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.