Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Három napos HangART fesztivál Sármelléken
2023. aug. 28. hétfő | Sármellék
Három napos HangART fesztivál Sármelléken
Három napos fesztivált rendeztek Sármelléken, az egykori laktanya területén. Elsősorban könnyűzenei előadók várták a látogatókat. A programot a “Veszprém-Balaton 2023” pályázat támogatásával valósították meg.

A zárónapon Orsovai Reni és a Nene együttes is felléptek a színpadon. A közönség érdeklődése ekkorra ugyan alábbhagyott, de a három nap folyamán sok programmal kedveskedtek a szervezők. A legtöbben pénteken látogattak ki a rendezvényre. "A pénteki napunkon három nosztalgia zenekar lépett fel, úgynevezett örök fiatalok éjszakáját tartottuk meg itt a helyszínünkön. Óriási érdeklődés volt rá. Mondhatjuk, hogy itt a környék akkori nagy báljainak hangulatát idéztük elő. Szombati napunkon Dánielfy Gergő műhelyfoglalkozást tartott helyi fiataloknak, egy zenei workshopot csináltak" - mondta el Dávid Ákos szervező.

A volt szovjet laktanya területén nem ez az első kezdeményezés fesztivál szervezésére. Az önkormányzat pályázati forrásból valósította meg a programot. "Mi mindig alkalmasnak találtuk ezt a helyszínt egy zenei fesztivál fogadására. A Veszprém 2023 pályázatában láttunk meg egy lehetőséget arra, hogy egy ifjúsági találkozót szervezzünk; ifjúsági zenét, találkozót szervezzünk. Pályáztunk, sikeresen nyertünk, és így meg tudjuk így valósítani ezt az ifjúsági találkozót, vagy zenei programot" - tette hozzá Horváth Tibor, Sármellék polgármestere.

Az önkormányzat a fesztivál szervezésével egyfajta kísérletet is tett arra, hogy megtapasztalja, mennyire életképes egy zenei rendezvény ezen a helyszínen. Hangsúlyozták: a HangArt fesztivált nem a korábbi években megrendezett Hangárfesztivál helyett hozták tető alá.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. feb. 8. szerda 16:18 | Sármellék
Augusztusban a képzőművészeken és a fiatalokon lesz a hangsúly, de néptánc találkozót is szerveznek.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.