Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / HangArt fesztivállal csatlakozik Sármellék az Európa Kulturális Fővárosa programhoz
2023. feb. 8. szerda | Sármellék
HangArt fesztivállal csatlakozik Sármellék az Európa Kulturális Fővárosa programhoz
Fesztivállal csatlakozik Sármellék a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz. A reptéren és az önkormányzat felújított pincéjében is lesznek események. A térség több települése is sikerrel pályázott rendezvények megvalósítására. A programok sikeres lebonyolítása érdekében tartottak munkamegbeszélést a partnerek.

A Hangárfesztivál nagy sikernek örvend Sármelléken. Az egykori szovjet katonai repteret használja ki a település arra, hogy érdeklődőket vonzanak. Az idén újdonsággal várják a közönséget, a HangArt elnevezésű programon a művészetekre és a fiatalokra helyezik a hangsúlyt. A már megszokott helyszínen két napos, új köntösbe öltöztetett rendezvény várja a vendégeket.       

„Egy alkotótábort fogunk szervezni, amelyben szobrászok, képzőművészek és irodalmárok fognak különböző alkotásokat megvalósítani abban a két napban. A festőktől azt fogjuk elvárni, hogy egy hangárajtót, egy nyertes pályázat alapján fogják lefesteni a hangárajtót. A szobrászoktól azt várjuk el, hogy alkossanak egy, a programmal, fesztivállal kapcsolatos alkotást. Az irodalmároktól pedig egy irodalmi művet várunk el”  - tájékoztatott Horváth Tibor, Sármellék polgármestere.

Természetesen koncerteket is szerveznek, ismert és elismert hazai előadók lépnek fel a reptéren. Emellett helyet kap a folklór is, országos néptánc találkozót rendeznek Sármelléken.Az önkormányzat felújított pincéje is szerepet kap. Augusztus 12-én a Margófeszt 0. napjának helyszíne lesz az épület.

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz számos kistelepülés csatlakozott a régióból. Ez lehetőséget ad az ide érkezőknek, hogy az ismert városok mellett a vidéket is felfedezzék.

„Azt gondoljuk, hogy Veszprém is csak az őt körülvevő régióval lehet sikeres, és ez igaz szerintem az itteni nagyobb városokra ugyanúgy, mint Keszthelyre például. Ez a régiónk sokszínűségét mutatja. Lehetőséget kapnak a kisebb települések is, hogy megmutassák az értékeiket, hogy azt az örökséget, amit esetleg ők már magától értetődőnek tekintenek, az ide látogatók még nagyon értékelhetik. Úgyhogy nagyon öröm látni, ilyen tevékeny településeket.” - emelte ki Markovits Alíz, a Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa  Zrt. vezérigazgatója.

Sármelléknek nem titkolt célja, hogy a programokkal kívánnak több vendéget vonzani a településre. Emellett a régió kulturális térképére is szeretnének felkerülni. Ennek érdekében a jövőben is tervezik minél jobban kihasználni a reptér adta lehetőségeket különböző fesztiválok szervezésére.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 21. szerda 18:00 | Veszprém
Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében 4000-en ültek egy asztalhoz.
| 2023. jún. 13. kedd 13:15 | Vindornyafok
harmadik alkalommal szervezték meg a Kapros ételek fesztiválját Vindornyafokon.
| 2023. jún. 1. csütörtök 16:17 | Keszthely
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
| 2023. máj. 12. péntek 16:53 | Keszthely
Július 6 és 9 között lesz a KeszthelyFest.
| 2023. máj. 3. szerda 15:51 | Keszthely
Gere Nóra költőnő és Ágh Márton látványtervező birtokolhatják idén ezt a címet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.