Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Egy hónapot lesznek Keszthelyen a Város Művészei
2023. máj. 3. szerda | Keszthely
Egy hónapot lesznek Keszthelyen a Város Művészei
Bemutatkoztak a Város Művészei. Gere Nóra költőnő és Ágh Márton látványtervező birtokolhatják idén ezt a címet. Egész májusban Keszthelyen tartózkodnak és alkotnak. Több programot is szerveztek nekik, melyeken a közönséggel találkozhatnak.

Ágh Márton ezzel a pályamunkával nevezett a Város Művésze címre. A Jászai Mari-díjas látványtervező Keszthelyen született. A felhívásra egy véletlen kapcsán bukkant, egy szakmai szervezet hívta fel a figyelmét rá. Úgy véli ez egy tökéletes lehetőség arra, hogy művészetét ráerőszakolás nélkül tudja bemutatni a fiataloknak, azoknak, akik kíváncsiak rá. Bízik abban, hogy a város kulturális életéhez hozzájárul a program által.

„Nem tudom, hogy bármit, amit én most itt majd az elkövetkező hónapban csinálni fogok hozzá tud-e tenni ehhez. Ha nem is fizikailag de legalább gondolati szinten a gyerekek fejébe. Mert tök jó lenne azt érezni, hogy ilyen szempontból volt értelme. Szóval én nagyon szeretek itt lenni, mert itt születtem és minden emlék ideköt, de nagyon szívesen tennék ennél többet is, mint amennyit most teszek, hogy olyan legyen, mint amilyennek mi álmodtuk.”

Gere Nóra Székelyföldön született, tanult, majd Magyarországon folytatta az egyetemet. Keszthelyre Prágából érkezett. A költészet mellett a képzőművészet is az élete része

„Nagyon-nagyon izgatott vagyok. Miért jelentkeztem? Azért, hogy élvezhessek egy hónap alkotószabadságot. Az a nagy tervem, hogy sokat fogok járni a múzeumba, meg bejárásunk van bármilyen kulturális rendezvényre, meg eseményre, intézménybe. Úgyhogy a botanikus kertbe is nagyon sokat szeretnék menni, mert nagyon szeretem a növényeket és azok inspirálnak, az a környezet.”

A Város Művészeit ünnepélyes köszöntőre várták a Polgármesteri Hivatal Dísztermébe. Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, ez több mint egy projekt, hiszen értéket teremtenek az alkotók és tovább viszik a város hírnevét. Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója úgy fogalmazott, sokat tanultak a tavalyi tapasztalatokból, ezek alapján szervezték meg az ideit. A két tehetségnek több nyilvános programja is lesz.

„A következő közönségtalálkozók workshopok lesznek, amik kicsit szakmaibb hangvételűek lesznek. Illetve lesznek iskolai közönségtalálkozók is a középiskolások részére. Ebből lesz hat darab.” - mondta el Hermán Alíz a projekt szakmai koordinátora.

A tervek szerint május végén szerveznek egy mini kiállítást az elkészült alkotásokból, május 31-én pedig búcsúznak a várostól a művészek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 1. csütörtök 16:17 | Keszthely
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
| 2023. máj. 4. csütörtök 12:03 | Keszthely
Az alkotót művészetét ismerhetik meg az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
| 2023. ápr. 20. csütörtök 14:11 | Keszthely
Májusban Gere Nóra költőnő és Ágh Márton látványtervező vendégeskedik Keszthelyen.
| 2023. már. 29. szerda 18:30 | Keszthely
Közönségtalálkozókat és workshopokat fognak megvalósítani a kiválasztott művészekkel májusban.
| 2022. nov. 3. csütörtök 16:23 | Keszthely
A két fiatal tehetség egész novemberben különböző programokon vesz részt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.