Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Felvillanyozott-autó-rajongók Keszthelyen
2023. szep. 26. kedd | Keszthely
Felvillanyozott-autó-rajongók Keszthelyen
Augusztusban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezése az Európai Unióban. Az akkumulátoros elektromos autók részaránya az első alkalommal haladta meg a húsz százalékot. Az elektromos autók iránti növekvő népszerűség a Keszthelyen szervezett villanyautós találkozón is tapasztalható volt, amit a kezdeti zord időjárás sem tudott megtörni.

A Festetics-kastély parkjában hosszú sorokban állnak a parkoló autók. A találkozó jó alkalom a tapasztalatcserére és egymás járműveinek megismerésére.

„.Teljes mértékben jó, úgy emlékszem ez már a harmadik amin itt vagyok, úgyhogy én már rutinosan járkálok ide. Én ugye Hódmezővásárhelyről, Szeged mellől érkeztem.” mondta el nekünk Varga Balázs elektromos autó tulajdonos.

Különböző méretű, teljesítményű,  változatos márkák foglaltak egymás mellett helyet a parkban.  Több éves hagyománya van ennek a rendezvénynek, minden alkalommal egyre többen érkeznek.

„Ez most már a hatodik alkalom, ami itt Keszthelyen megrendezésre kerül, nagyon jók a visszajelzések, rengetek visszajáró vendég van, van aki már 6. alkalommal van itt, tehát mindegyik rendezvényen részt vett, most ez az első alkalom, amikor az időjárás kicsit közbeszólt és elég csapadékosan indult a nap,de most már a nap is kisütött." foglalta össze Szabó András, szervező

A legfrissebb adatok szerint idén augusztusban az akkumulátoros elektromos autók iránt megnőtt a kereslet, az Európai Unióban először volt az új eladások 21%-a villanyautó. A találkozó rangját mutatja, hogy egy új, különleges modellt itt mutattak be először Magyarországon. Ennek a modellnek a célja, hogy megreformálja a városi közlekedést.

Pákozdi Tamás, kiállító szerint: „Nincs az autóban porlasztó, meg kettős tömegű , meg kuplung meg egyebek, ami klasszikusan eléggé meg szokták viselni a pénztáránkat, hanem egy ilyen autót meg kell venni, és használni kell . Mert az elektromos autókban nem tudjuk mi tud elromlani, mert nagyon sok minden nem, ha lehet így mondani. Nagyon költségbarát történet és természetesen a környezetvédelem is elsődleges az elektromos autók terminusában”

A program délután leköltözött a Balaton-partra. Itt is sokak nézelődtek. Az elektromos autóknak Szabadkán is vannak szerelmesei, akik ilyen eseményeket szerveznek, illetve az itteni szervezőkkel egymást segítik. Ők is megtisztelték jelenlétükkel a programot.

„Biztos vagyok benne, hogy Keszthelyre is el fognak jönni Szabadkáról is, mind a két irányba ez a történet működik, működnie kell. Most nyilvánvalóan nagyságrendileg tízszer több villanyautó van Magyarországon, mint Szerbiában, de ez meg fog változni, és szerintem mind a kettőnknek az az érdeke, hogy keszthelyiek eljöjjenek Szabadkára, és a Szabadka környékiek pedig eljöjjenek Keszthelyre. Gyönyörű a tó, gyönyörű a kastély, szóval ez mindkettőnk közös érdeke.”
fogalmazta meg Péter Ottó, szabadkai elektromos autó találkozó szervező.

Az elektromos autók előnyeinek megismertetése is célja volt az idei rendezvénynek.  

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2022. szep. 27. kedd 17:52 | Keszthely
Ez már az ötödik alkalom volt, hogy a kastélyparkban összegyűltek a zöldrendszámosok.
| 2021. szep. 29. szerda 17:08 | Keszthely
A program célja, hogy összekovácsolja a villanyautós társadalmat, alkalmat adjon az ismerkedésre.
| 2020. jan. 29. szerda 16:30 | Keszthely
Az 500 kilométeres országos verseny egyik állomása a keszthelyi Fő tér volt.
| 2019. aug. 29. csütörtök 16:47 | Keszthely
Szeptember 28-án a Festetics-kastély parkjába érkeznek az elektromos autók.
| 2018. okt. 2. kedd 15:43 | Keszthely
Zala megyében először szerveztek találkozót az elektromos autótulajdonosoknak.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.