Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Nehéz témákról is szó esett a Házasság Hetében
2019. feb. 13. szerda | Keszthely
Nehéz témákról is szó esett a Házasság Hetében
Hogyan lehet megbirkózni azzal, ha gyermekünk súlyos beteg? Erről a témáról beszélgetett hétfőn Csengei Ágota Csótár Andrással és feleségével. A házaspár kislányuk kezeléséről, a nehézségekről, ugyanakkor a közben átélt szép pillanatokról is meséltek. Az Életpróba című programnak az volt a célja, hogy segítsen azoknak a szülőknek, akik hasonló élethelyzetben vannak.

„Csak azért vállaltuk el, hogyha esetleg az az út, amit mi végigjártunk, meg azok a nehézségek, amin mi végigmentünk, azok valakinek egy kis erőt tudnak adni vagy egy kis utat tudnak mutatni.” - mondta a program kezdetén Csótár András.

Egy szülő számára a legnagyobb életpróba, amikor gyermeke betegségével szembesül. Embert próbáló feladat nap mint nap megélni a fizikai és lelki nehézségeket. A legtöbb szülő számára nem csak átélni nehéz ezt a helyzetet, hanem beszélni róla sem könnyű. A Házasság Hete rendezvénysorozat keretein belül Csengei Ágota meghívására Csótár András és Csótár-Jutasi Éva meséltek a megpróbáltatásokról.

„Ez egy nem mindennapi téma és nagyon nehéz erről beszélni. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz az érdeklődés. Én nagyon remélem, hogy megerősíti azokat a házaspárokat vagy azokat az embereket, ha meghallgatják ezt a történetet, akik eljönnek hozzánk. Mindenképpen más, mint egy szokványos történet, hiszen itt egy kisgyermeknek a nagyon súlyos betegségének a feldolgozása kerül napirendre, hogy hogyan lehet feldolgozni, hogyan lehet egy házaspárnak, egy három gyermekes családnak ezt beilleszteni, illetve hogyan lehet ezzel megbirkózni.” - tájékoztatott a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetője.

A Balaton Színház Básti termében szó esett a nehéz pillanatokról, a hosszú kórházi kezelésekről. Ugyanakkor a szülők nem felejtették el a szép és örömteli pillanatokat sem, valamint arról is beszámoltak, hogy kislányuk immár a gyógyulás útjára lépett.A Házasság Hete keretein belül Tari Annamária előadását hallhatják csütörtökön, pénteken pedig filmvetítésre kerül sor. Szombaton délután a Szerelmes kalandtúra záró rendezvényével ér véget a programsorozat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Családi programokkal, előadásokkal és közösségi eseményekkel készültek a helyi szervezők.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:33 | Keszthely
Bemutatkozott a Házas Hétvége és a Schönstatt családmozgalom a Szent Család templomban.
| 2022. feb. 22. kedd 15:27 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyi Művelődési Ház első ízben csatlakozott a házasság hetéhez.
| 2018. feb. 19. hétfő 18:06 | Keszthely
Negyedik alkalommal stratolt el a Szerelmes kalandtúra. Idén is igzalmas feladatok várják a résztvevőket.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.