Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthelyen is elkezdődött a házasság hete
2024. feb. 12. hétfő | Keszthely
Keszthelyen is elkezdődött a házasság hete
Keszthelyen is elkezdődött a házasság hete. Családi programokkal, előadásokkal és közösségi eseményekkel készültek a helyi szervezők. Hazánkban tizenhetedik alkalommal rendezik meg a programsorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

Ahogy minden vasárnap, most is gitárral, fuvolával szólt a zenekíséret a misén a Szent Család templomban. A gyerekeknek külön szőnyeg van, párnákkal. A cél, hogy kötetlen formában a legkisebbekhez is eljusson Isten igéje. A családos mise volt a nyitánya a házasság hete keszthelyi programjainak.

Nagy Gábor szervező: „A mi életünkben nagyon fontos dolog a házasságunk, de hogy ennek van egy kiemelt időszaka, amikor ezt tudjuk ünnepelni és ezt olyan módon megélni, hogy ez láthatóvá válik a világban. Nagyon fontosnak tartom ugyanakkor azt is, hogy nem szabad ezt az egészet kirekesztő módon kezelni.”

A házasság hete több mint két évtizede Angliából indult el. Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára irányítják a figyelmet.Keszthelyen február 17. szombat kiemelt nap lesz. Ekkor szintén a Szent Család templomban lesz rendezvény.

Nagyné Fazekas Anikó szervező: „Lesz egy előadás, amit Csermák Tamás tart Gyermek jár, vagy ajándék címmel, ami akár még egy tabukat is feszegető kérdés. Ez után lesz egy borkóstoló házaspárok számára, amire szintén várunk mindenkit szeretettel.”

A szentmisét követően szeretetvendégséggel, batyus büfével készültek a résztvevők. A jelenlévő családok örültek a kezdeményezésnek. Hasznosnak tartják, ha a házaspárok tudnak kettesben lenni, vagy több házaspárral együtt időt tölteni.

„Fontosnak érzem, hogy megfelelően ápoljuk a házasságot, mint intézményt és megfelelő szeretettel és odafigyeléssel forduljunk a házastársunk felé. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, nem csak az odafigyelésnek a fontosságát, hanem magának az intézménynek a jelentőségét” - vélekedik Csiszár Tivadar.   

Hamvazószerdán, illetve a nagyböjt első vasárnapján a Karmelben és a Fő téri templomban is megáldják a családokat, de lesz önismeret segítő előadás Fodor János atyával és házaspáros keresztút is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Keszthely
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
| 2024. jan. 17. szerda 16:20 | Zalavár
Keszthely térségében is érzik a Falusi CSOK pozitív hatásait.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.