Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Zsűrizték a Balaton Fagyija cím várományosait
2019. máj. 6. hétfő | Keszthely/Hévíz
Zsűrizték a Balaton Fagyija cím várományosait
Végigkóstolták a tó környékét a Balaton Fagyija zsűritagjai a hétvégén. Az idei évben 13 fagylaltozó nevezett a Balatoni Turizmus Szövetség megmérettetésére. A verseny évről-évre egyre népszerűbb, az indulók egyre kreatívabb fagyikölteményekkel kápráztatják el az ítészeket.

Étcsokoládé és pirított fenyőmag. Ezek az alapösszetevői a Fenyves allé fantázianevű fagylaltnak. A keszthelyi cukrászda az idei Festetics évhez kapcsolódóan álmodta meg a kreációt, amelyet a Balaton Fagyija zsűritagjai megkóstolhattak. Emellett egy otelló szőlőből készült fagylaltot is feltálaltak, amely Balatoni halász névre hallgat. A keszthelyi nevező évek óta résztvevője a versenynek.         

„Azért fontos számunkra, mert a legnagyobb megmérettetés természetesen nem ez, hanem a vásárlóknak megfelelni, illetve az ők igényeiknek, az ők hangulatuknak, illetve az ők elvárásaiknak megfelelő fagylaltot, illetve elérhető áron fogyasztható fagylaltot értékesíteni. Az ők versenyük nagyon kemény, a kis versenyeket azért szeretjük, mert megismerkedünk másokkal, hozunk újabb ötleteket, és a jó kapcsolatot tudjuk erősíteni.” - tájékoztatott Lóth Zoltán, cukrászdatulajdonos.

A Balatoni Turizmus Szövetség versenye ma már tradicionális programja a Nyitott Balaton programsorozatnak. Az idei évben 13 helyszínen kóstolták végig a fagylaltokat a zsűritagok. A hagyomány szerint a tavalyi győztes fagyizó tulajdonosa is tagja volt a bíráló bizottságnak, aki nagyon jó tapasztalatokat szerzett a zsűrizés során.

„Minden évben egyre kiválóbb fagylaltokat tudunk kóstolni. Nagyon büszkék vagyunk a versenyzőinkre, nagyon kreatívak és egyre több fagylaltozóban tudunk helyi alapanyagokból kóstolni, helyi alapanyagokból készült fagylaltokat kóstolni, amik nagyon kiváló minőségűek, és nagyon kreatívak, ötletesek.” - emelte ki Márton Sándor, a 2018. Balaton Fagyija verseny győztese.

Hévízi-tó kincse és Jázmin. Ezekre a fantázianevekre hallgat a hévízi pályázó két fagylaltja. A zsűritagok a szemet gyönyörködtető tálalás mellett számos kulisszatitkot is megtudhattak a jeges édesség elkészítéséről. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, ez a verseny jó alkalom a tapasztalatcserére és a Balaton népszerűsítésére is.                

„Ennek az akciónak a keretében a Balatont népszerűsítjük, hirdetjük azt, hogy a Balaton nem csak a nyári főszezonban, hanem a tavaszi és az őszi szezonban is nyitva tart. Kiváló szolgáltatásokkal, nagyszerű programokkal és eseményekkel várja a hozzánk érkező vendégeket.” - tette hozzá Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A zsűri várhatóan egy-két héten belül hozza nyilvánosságra a győztes fagylalt nevét. Az ünnepélyes díjátadóra ez úttal is a Balatonon, egy hajó fedélzetén kerül sor. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Balatongyörök
A megmérettetésre 13 cukrászda és fagylaltozó 24 finomsággal nevezett.
| 2023. máj. 19. péntek 18:05 | Gyenesdiás
A Balatoni tövises mangós sorbetet a balatonalmádi Amaretto fagyizó fagylaltmestere álmodta meg.
| 2021. jún. 17. csütörtök 17:14 | Balatonföldvár
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
| 2020. jún. 15. hétfő 16:45 | Keszthely
Keszthelyi cukrászda is indult a megmérettetésen Szendrey Júlia ihlette édességgel.
| 2019. máj. 17. péntek 18:30 |
Idén 13 kreáció közül választották ki a gyenesdiási édességet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.