Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Étel, ital, szórakozás
2019. júl. 19. péntek | Balatongyörök
Étel, ital, szórakozás
Remek zalai borok, ízletes ételek, barátok, jó programok. Ez várja négy napon át Balatongyörökön a vendégeket. Tegnap este 24. alkalommal nyitotta meg kapuit a Balatongyöröki Borfesztivál a Balaton-parton. A jó hangulatú rendezvényen már a nyitónapon nagyon sokan voltak.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar játéka már kora este jelezte a Balatongyöröki platánsoron,hogy nagyszabású rendezvény veszi kezdetét. Gyorsan megtelt borutca. A több évtizedes múltra visszatekintő Balatongyöröki Borfesztivál ünnepélyes megnyitójára 24.alkalommal került sor. A település polgármestere Bíró Róbert beszélt a vendégeknek a szőlő,a bor és Balatongyörök kapcsolatáról.

"Több száz év ami van Balatongyörök életében a borászattal,szőlővel kapcsolatos. Ezért is tisztelgünk ezzel a rendezvénnyel itt az egész nyugati Balaton-parton,hisz Balaton felvidéknek a bor az meghatározó velejárója volt az elmúlt évszázadokban. Az utóbbi időkben inkább a turizmus ami dominál. Én azt gondolom,hogy a turisták is szívesen jönnek és szívesen kóstolnak olyan helyi érdekességet,különlegességet amik a tájra jellemzőek."-mondta Biró Róbert polgármester.

Dr.Brazsil József,a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere a fesztivál megnyitóján emelte ki a zalai a szőlős gazdák odafigyelésé,gondos munkáját aminek eredményeképpen a borkedvelők asztalára kiváló minőségű borok kerülhetnek. Zolcsák Miklós atya áldotta meg a borfesztivál résztvevőit, a jó borokat és a hagyományos rendezvényt. A borhölgyek, borlovagok egy pohár jó borral üdvözölték a rendezvényt. A borházakban is rendkívül nagy választék várta a borkedvelőket. 

"Most vagyunk itt először,nagyon meg vagyunk elégedve,nagyon szeretjük ezt a levegőt,jókat alszunk,jókat eszünk,jókat iszunk. Nyilván azért jöttünk ki a fesztiválra, nagyon jó borokat kóstolhattunk már a héten is jó borokat kóstolhattunk a házi termelőknél. Szeretjük a boraikat. Az Alföldről jöttünk és ezek testesebbek. Nyilván markánsabbak,karakteresebbek és jó és ihatóbb. Ilyen nyáresti beszélgetéshez a legjobb. Nagyon jó bor,olyan mint a szép nő. El lehet vele beszélgetni."-mondta a nagykőrösi Nantó Gábor.

Csütörtökön már a koncertek is elkezdődtek amikből a négy nap alatt nem lesz hiány. Az ízletes ételek, jó borok mellett gyermekprogramok, zenei élmények és hajnalig tartó bál várja Balatongyörökön a fesztiválozókat.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2023. aug. 3. csütörtök 15:42 | Keszthely
31. alkalommal szervezték meg a zalai borok mustráját, öt napig tart a rendezvény.
| 2022. júl. 22. péntek 15:07 | Balatongyörök
Helyi és környékbeli borházak, játszóház és koncertek várják a vendégeket a hétvégén.
| 2020. aug. 7. péntek 15:52 | Gyenesdiás
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
| 2019. júl. 25. csütörtök 19:08 | Vonyarcvashegy
Megkezdődött a XXVI.Boros Forgatag Vonyarcvashegyen.
| 2018. júl. 13. péntek 18:52 | Gyenesdiás
Csütörtökön kezdődött a Gyenesi Borünnep, ahol bor, tánc és könnyűzene várja a vendégeket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.