Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Az életmód meghatározza életünk hosszát
2019. okt. 16. szerda | Keszthely
Az életmód meghatározza életünk hosszát
A sport és táplálkozás misztikuma címmel tartott előadást Keszthelyen Manninger Beáta az életmód váltásról október 11.n a Balaton Színházban .A tanácsadó a diabéteszes embereknek, változó korban lévő nőknek és túlsúlyos gyerekeknek próbál segíteni táplálkozási tanácsaival.

Manninger Beáta hallgatóságának elmondta,hogy két évtizedes televíziózás után édesapja cukorbetegsége motiválta a váltásra,s kezdett el a táplálkozással komolyabban foglalkozni,tanult táplálkozási szakembernek és sporttáplálkozási tanácsadónak . 30 éve érdekli az egészséges életmód és táplálkozási formák. Hazánk lakosságának rossz egészségi állapota és a túlsúlyos emberek betegségei. Fórumokon,személyes beszélgetéseken próbál segíteni az érintett célcsoportoknak.

"Az lenne a legfontosabb hogy  ha életmód váltásra bírnánk az embereket. Amiben a 80% az étel és 20% a sport. Mondom ezt sportolóként is. Egyik a másik nélkül nincs. De azt meg kell értenünk mindenféleképpen,hogy az elsődleges az étkezésünknek a teljes megreformálása. Ha úgy tetszik a tápanyagban gazdag ételeket előtérbe helyezni,a jó szénhidrátokat,a jó zsírokat és a jó fehérjéket és mellette hetente legalább 3x sportolni."- mondta a táplálkozási szakember, sporttáplálkozási tanácsadó.

Manninger Beáta azért tartja fontosnak az egészség tudatos étkezést,életvitelt mert kimutathatóan egyre betegebb a nemzet. Mint mondta,a legszomorúbb az,hogy már a legfiatalabb korosztálynál is sok a diabeteszes beteg és a túlsúlyos. Nagy szerepe van a közösségnek, a családnak az életmód váltásban mert a motiváltság és a visszaigazolás segít az elhatározásban és a változtatás folyamatában is. Az előadáson akadt olyan érdeklődő,aki elmondta ő a szakember segítségével szeretne változtatni.

"Pár évvel ezelőtt a mozgás lett az aktív az életemben és igyekeztem valamilyen szinten a táplálkozásomra figyelni,de eljutottam egy szintre és nem sikerült tovább a fogyás,az átalakulás és ezért úgy gondoltam,hogy mindenféleképpen a táplálkozásomba kell belenyúlni és ezért egy tanácsadó segítségét szerettem volna kérni."- mondta el Nagyváradi Szilvia.

: Manninger Beáta Keszthelyen korábbi betegségeiről is beszélt a közönségnek,s elmondta,hogy saját táplálkozási módszerével mára tünetmentessé vált. Fontos a napi sportolás számára és az ,hogy minél több embernek tudjon a jövőben segíteni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Keszthely
Országos rendezvénysorozat keretében kaphattak választ a kérdéseikre a gondosóra iránt érdeklődők.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Keszthely
Egészségügyi témával folytatódott a Pelso Társaság februárban indult előadássorozata.
| 2024. feb. 14. szerda 19:02 | Keszthely
A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője tartott előadást Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.