Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hiteles tájékoztatás és biztonság - így működik most a Keszthelyi TV
2020. már. 31. kedd | Keszthely
Hiteles tájékoztatás és biztonság - így működik most a Keszthelyi TV
A járványügyi helyzetben is folyamatos és hiteles tájékoztatást nyújt a Keszthelyi Televízió. Szerkesztőségünk a koronavírus elleni védekezés érdekében több változást vezetett be. Csökkentek a személyes találkozások és még nagyobb hangsúlyt kapnak a lakossági kérdések.

A koronavírussal kapcsolatban kiemelt fontosságú a hiteles tájékoztatás. Természetesen a Keszthelyi Televízió is hangsúlyosan foglalkozik hírműsorában a járványügyi helyzettel és folyamatos tájékoztatást nyújt. A koronavírus járvány a mindennapi életet nagyban megváltoztatta. Így van ez a televízió szerkesztőségével is.

Sámel József ügyvezető-főszerkesztő: „A koronavírus terjedése a helyi televíziókat is nehéz helyzetbe hozta. Elmaradtak a rendezvények, programok, s ugyanígy a hirdetési bevételek is minimálisra csökkentek, és ráadásul nekünk is védekeznünk kell a vírus ellen, meg kell azt előznünk, hogy terjedjen közöttünk. A helyi televíziók munkatársai nagyon gyakran mennek és személyes kontaktusba kerülnek és ezért nagyon fontos, hogy ezeket a személyes találkozásokat minimálisra csökkentsük.”

A televízió munkatársai ezért egyre többször telefonbeszélgetés, vagy videóhívás keretében kérnek interjút. Csak a legszükségesebb esetekben keresik fel személyesen az interjúalanyokat. Ekkor is maszkban, gumikesztyűben, lehetőség szerint kellő távolságtartással készítik el a felvételeket. 

Beosztástól függően a szerkesztők és operatőrök átálltak otthoni munkavégzésre. Így nem csak az interjúalanyok, hanem a stábtagok esetében csökkentek a személyes találkozások. A technika adta lehetőségeknek, valamint a televízió és a munkatársainak műszaki hátterének köszönhetően a napi munka többsége otthon is végezhető.

Hegedüs Éva a televízió legrégebbi munkatársa. Azt mondja, hogy az elmúlt 35 évben számos nehézséggel kellett megbirkóznia kollégáival. Volt amikor a 9 emeletes tetejéről kellett adást sugározni, vagy az internet és a laptop előtti időkben kellett Balatonfüreden híranyagot vágni a Duna Televíziónak. Hegedüs Éva úgy véli, kiemelten kell kezelni a alkosság igényeit a koronavírus idején: „Elsősorban amire oda kell figyelnünk, az a lakosság igénye, hogy az ő kérdéseiket, kéréseiket ki tudjuk elégíteni és kellőképpen tudjunk tájékoztatni. Minden nap akár, tehát nem elég félretenni a híreinket és nem elég konzerválni őket, hanem napi szinten tájékoztatást kell adnunk a lakosságnak. Ezt technikailag meg kell oldani.”

A Keszthelyi Televízió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által támogatott híradót gyárt heti öt napon, ezt továbbra is este 7 órától sugározza. E mellett továbbra is jelentkezik a szintén pályázati támogatott Szignatúra kulturális magazin is keddenként 18 órától. Jelenleg is egyeztetések zajlanak, hogy több vallási műsort, szentmisét láthassanak a nézők. A további műsorok struktúrája a járványügyi helyzet függvényében változhat. A Keszthelyi TV híreit továbbra nyomon lehet követni a tvkeszthely.hu oldalon és a facebookon. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 5. szerda 14:45 | Keszthely
Szombaton lesz a Keszthelyi Televízió nyári élő műsora.
| 2023. máj. 18. csütörtök 13:40 | Keszthely
Az Asbóth iskola rendészeti szakos tanulói ismerhették meg a Keszthelyi Televízió működését.
| 2023. jan. 2. hétfő 16:14 | Keszthely
Január elsejétől Podlovics Pétert bízta meg a városvezetés a társaság vezetésével.
| 2022. szep. 9. péntek 17:21 | Keszthely
Örök nyugalomra helyezték a Keszthelyi Televízió egyik alapítóját.
| 2022. aug. 26. péntek 17:33 | Keszthely
Ismét háromórás élő adással jelentkezik a Keszthelyi Televízió.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Sporttárs
06:31
Zalai krónika
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:37
Savaria Filmfesztivál
09:00
Sporttárs
09:31
Zalai krónika
09:46
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.