Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Táborozók látogattak szerkesztőségünkbe
2024. aug. 23. péntek | Keszthely
Táborozók látogattak szerkesztőségünkbe
Az idén is megszervezte hagyományos Médiatáborát a Mária Rádió. A programnak ezúttal is Keszthely adott otthont, a résztvevők televíziónk szerkesztőségébe is ellátogattak. A fiatalok az egy hét során beleshettek a média világába, és gyakorlati feladatokon keresztül ismerhették meg az írott, televíziós és rádiós műfajok sajátosságait. Televíziónk stúdiójában a kamera és a mikrofon mögé is beülhettek.

Mi a jó interjú titka és hogyan kell felkészülni egy beszélgetésre? Miben más egy rádió és egy televízió stúdiója? Mi történik a kulisszák mögött? Sok más mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a médiatábor résztvevői. A Mária Rádió kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak hirdette meg a programot, utóbbiak már az élő műsorvezetést is kipróbálhatták. A táborozók nagy örömmel és tudásvággyal érkeztek Keszthelyre.       

„Az önfejlesztésem miatt jöttem el. Nagyon kíváncsi vagyok ennek az egésznek a végkimenetelére, mivel pontosan nem tudom, hogy mivel szeretnék a jövőben foglalkozni, viszont úgy érzem, hogy a jövőben ez fontos lehet számomra.” - mondta egy táborozó, Kálmán Rozina.

A fiatalok szerkesztőségekbe tömörülve dolgoznak a hat nap alatt. Az oktatók igyekeznek tudásuk legjavát átadni, és megmutatni a résztvevőknek a szakma szépségeit. A szép beszéd, a változatos fogalmazás mind-mind elengedhetetlen kellékei egy médiában dolgozó szakembernek, így ezekre is nagy hangsúlyt fektettek a táborban. A gyakorlati feladatoknak köszönhetően éles helyzetekben is kipróbálhatják magukat a fiatalok, hiszen nem csak a tanteremben, hanem az utcán is készülnek az interjúk.         

„Régebben gondolkodtam azon, hogy hogy is működhet ez. Elgondolkodtam, hogy vajon mi lehet az, ami amögött állhat, amit éppen mondjuk a tévében látok, hogy ez egy felvétel vagy élőben megy, hogy néz ki egy stúdió. Valamilyen szinten érdekelt engem maga ez a televíziózás. A rádiózás kevésbé.” - tette hozzá egy másik táborozó, Varga Donát József.

A fiatalok a Keszthelyi Televízió stúdiójába is ellátogattak. Kollégáink segítségével kipróbálhatták a stúdiókamerák működését és képet kaphattak a napi munkáról. A súgógép sokaknak feladta a leckét, de gördülékenyen vették az akadályokat. A legbátrabbak azt is vállalták, hogy asszisztálnak egy híradó felvételénél. Ehhez nem csak a stúdióban, hanem a vezérlőben is helyt kellett állniuk a fiataloknak. A tábor célja, hogy a résztvevők hasznosan töltsék a szabadidejüket, és képet kapjanak a média működéséről.    

„Ma például az interjúkészítés rejtelmeit tanulhatták meg a keszthelyi városi televíziónak a híradó felelős szerkesztőjétől. A tegnapi nap során retorika műhely volt, valóban egy logopédus is közreműködött, hogy szép beszéddel ismerkedjenek, ez a kezdő csoport. A haladók már egészen mélyen, az apróságokat tanulják meg, miközben egyébként élő műsort szerkesztenek.” - tájékoztatott Sárközi Violetta, a Mária Rádió önkéntese.

Azok, akik a tábor után kedvet éreznek hozzá, kipróbálhatják magukat a Mária Rádió Újhullám csapatában. A médiumnak kiemelten fontos az utánpótlás, hiszen többségében önkéntesekkel működik. A fiataloknak pedig jó lehetőség megtanulni a rádiózás csínját-bínját. A Mária Rádió tábora augusztus 26-án zárul.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 9. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Csütörtökön kezdődött Gyenesdiáson a felnőtt fafaragó tábor. Három napon át tizenhárom szakember dolgozik a Kárpáti Korzón megrendezett táborban.
| 2024. aug. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Potápi Árpád János államtitkár tartott előadást Keszthelyen a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány táborában.
| 2024. aug. 8. csütörtök 19:15 | Gyenesdiás
Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tagozat 10 éve szervezi a Balaton mellé a fiatalok oktatási és kikapcsolódási programot.
| 2024. aug. 7. szerda 19:15 | Keszthely
Az idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az Örökségünk a Nyugat-Dunántúlon című tábort az Alkotóházban.
| 2024. aug. 1. csütörtök 19:15 | Keszthely
Évek óta teltházzal működnek a Majormúzeum táborai, a kismajorgazda tábor különösen népszerű.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.