Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Diákok a tévében
2023. máj. 18. csütörtök | Keszthely
Diákok a tévében
Televíziónkba látogattak az Asbóth iskola rendészeti szakos diákjai. A tízedik évfolyamosok beleshettek a kulisszák mögé, kipróbálhatták a műsorvezetői széket és ízelítőt kaphattak a szakma rejtelmeiből. Szerkesztőségünknek fontos, hogy bevonjuk a fiatalokat, ennek érdekében indítottuk el gyakornoki programunkat is.

A Keszthelyi Televízió indulásáról mesélt a diákoknak Németh Sándor szakmai vezető. A fiatalok elsőként a szerkesztői helyiségeket járták végig, ahol megtudhatták, hogy kinek mi a feladata, és hogy készül a Híradó. Természetesen a stúdió tartott számot a legnagyobb érdeklődére, itt a diákok beülhettek a díszletbe és a súgógépet is kipróbálhatták.          

„Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi háttértechnika van egy híradó elkészítésében. Az, hogy a műsorvezetői székben ültem, azt meg főképp nagyon élveztem. Úgyhogy nekem nagyon tetszett ez az egész.” - mondta Nagy Zsófia, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának tanulója.

A vállalkozó szellemű diákok a stúdiókamerákat is kipróbálhatták. Somogyi Ákos műszaki vezető arról beszélt, hogy az évtizedek során hogyan fejlődött a technika. Elmondta azt is, hogy egy-egy stúdióbeszélgetés felvételéhez hány munkatárs szükséges, és ki milyen feladatot lát el a vezérlőben. A rendhagyó tanóra során a diákok egyre érdeklődőbbek lettek.

„Nagyon meglepő volt, hogy ennyire fel van szerelve a tv. Külön szobák kialakítva, nagyon nagy terek, a stúdió is nagyon szép volt szerintem. Kényelmesek a székek is. Nagyon érdekes volt belenézni ebbe a háttérmunkába, és, hogy mi folyik itt. Hatalmas nagy keverőpultok, meg monitorok, igazából nagyon érdekes volt.” - tette hozzá Kerekes Ádám, a tanuló, ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának diákja.

Az Asbóth iskola diákjai nem először jártak a Keszthelyi Televízió szerkesztőségében. Többen érdeklődnek a szakma iránt, mások pedig itt kaptak kedvet ahhoz, hogy kipróbálják magukat. Néhányan közülük több műsorunk felvételében is segédkeztek.

„Fontosnak tartom, mert kommunikációs órájuk is van, és a kommunikációról nem elég beszélni, hanem fontos az, hogy meg is ismerjék azokat a területeket, ahol kifele tudnak kommunikálni, híreket megosztani, tájékoztatni, tájékozódni. Ez az egyik pont a televízió.” - tájékoztatott Dr. Lakics Andrea, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának óraadója.

Televíziónk 2022-ben indította el saját gyakornoki programját. Célunk az volt, hogy az érdeklődő fiataloknak lehetőséget biztosítsunk arra, hogy kipróbálják magukat a szakmában. Több iskolából érkeztek diákok, akik közül néhányan állandó gyakornokaink lettek, és élő műsorainkban valamint a stúdióban is segítik a munkánkat.       

„Nagyon segíti a munkánkat, ugyanis több olyan műsorral készülünk, amiben számítunk a gyakornokokra. Így megízlelhetik tényleg akár egy élő adásnak a varázsát, és rákaphatnak ennek a szakmának a szépségére, és talán meghozza a kedvüket, hogy ők is ebben a munkában helyezkedjenek el.” - emelte ki Németh Sándor, a Keszthelyi Televízió szakmai vezetője.

A televízió gyakornoki programja továbbra is nyitott, arra folyamatosan lehet jelentkezni. Emellett pedig rendhagyó tanóra keretében várjuk az iskolák osztályait is a szerkesztőségbe. 

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2023. dec. 7. csütörtök 17:39 | Keszthely
Ideiglenes szépségszalont rendeztek be az Idősek Otthonában az Asbóth iskola diákjai és tanárai.
| 2023. máj. 5. péntek 14:57 | Keszthely
Egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Budapestről Bödör Brigitta és Keszthelyi Szabolcs.
| 2023. már. 9. csütörtök 17:49 | Keszthely
Az intézmény hagyományos tavaszi rendezvényén több száz diák vett részt.
| 2022. dec. 7. szerda 16:15 | Keszthely
A szépségápolás után most az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola versenyzője.
| 2022. máj. 27. péntek 16:30 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Csótár András, az Asbóth iskola igazgatója.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Keszthelyi Szemmel
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.