Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Támogatással újul meg a járásban két iskola
2020. júl. 16. csütörtök | Gyenesdiás
Támogatással újul meg a járásban két iskola
Három évvel ezelőtt nyújtott be három település, Borsfa, Gyenesdiás és Zalaapáti iskolájának fejlesztésére pályázatot a Nagykanizsai Tankerületi Központ. Az EFOP 4.1.2-17 „Iskola 2020”Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése, a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás érdekében című pályázaton, összesen 3,8 milliárd forintos támogatással valósulhatnak meg intézményi bővítések és az oktató-nevelő munka egyes területeinek szakmai fejlesztései. A beruházásokról tartottak ma sajtótájékoztatót Gyenesdiáson.

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerület igazgatója számolt be a napokban elnyert 3,8 milliárd támogatási összegről, melyet három intézmény nyert el még egy 2017-ben benyújtott EFOP pályázaton. A letenyei járásban taláható Borsfa mellett a Keszthelyi járás két települését, Gyenesdiást és Zalaapátit érintő támogatásban az iskolaközpontok  régóta várt infrastrukturális fejlesztését tudják megvalósítani. A borsfai általános iskola közel 1,5 milliárdból újul meg. A gyenesdiási iskola közel 1milliárd 430 milliót, míg Zalaapáti 871 millió Ft-os támogatást nyert el- hangzott el a sajtótájékoztatón.

"Mind  a három intézményre jellemző az, hogy egyrészt energetikai korszerűsítés történik, új építésben szaktantermek jönnek létre. A meglévő tantermek felújításra kerülnek. Vizes blokkok felújításra kerülnek és mindhárom intézményben megvalósulnak  a mindennapos testnevelés feltételei. Hiszen tornatermek épülnek. Ezenkívül a kültéri pályák szintén megújulnak és a létszámhoz igazodóan parkolóhelyek is kialakításra kerülnek"- mondta el Magyar Ferenc.

A beruházásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, Manninger Jenő véleményében elmondta, hogy mindegyik település régi álma valósulhat meg a kormányzati program lehetőségével.

"Az elmúlt 10 évben elmondhatjuk, hogy szinte minden iskola megújult ezen a környéken is. Tehát az oktatás igenis nagyon sok pénzt kap fejlesztésekben és javulnak a körülmények az oktatáshoz és fontos volt, hogy Keszthelyen kívül, - a Keszthelyi járásban ha úgy tetszik- két nagyobb iskolaközpont létezik. Az egyik Gyenesdiás, a másik pedig Zalaapáti. Zalaapátiba pl. hét településről járnak be a diákok. Tehát mindenképpen indokolt, hogy ezek fejlődjenek. A korábbi években is voltak pályázatok, de akkor nem tudták megvalósítani valamiért. S maradtak még olyan igények és álmok- s most azt mondhatjuk, hogy ezek is megvalósulnak."- hangsúlyozta Manninger Jenő.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere a tájékoztatón elmondta, hogy nagy pillanat Gyenesdiás életében, hogy a bázis intézményként működő iskola  épületének  mérete a tornateremmel megduplázódik. Ahogy fogalmazott, az építkezéssel belakják az udvart, de erősödik a fészek, mert a bővítéssel növelhető a tanulói létszám is. Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere köszönetét fejezte ki mindazoknak akik közreműködtek a pályázatban. Az érintett iskolák igazgatói elmondták, hogy a beruházással nem csak az infrastruktúra, hanem az oktatás egyes területei is nagyobb teret kapnak. A kivitelezésre 340 munkanapot terveztek. A kiviteli tervek elkészültek, a közbeszerzés lezajlott. A területeket várhatóan augusztusban veszik át a kivitelezők.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 19. péntek 14:45 | Keszthely
A testület már korábban jóváhagyta ezeket a beruházásokat.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.