Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthely is dobogós lett a Mozdulj Balatonon
2020. szep. 2. szerda | Vonyarcvashegy
Keszthely is dobogós lett a Mozdulj Balatonon
Keszthely is dobogós lett a Mozdulj Balaton összesített versenyén. A Legsportosabb település címért 39 község, illetve város 45 strandon versengett. Hagyományosan Vonyarcvashegyen rendezték meg az eseménysorozat döntőjét, ahol három sportágban, streetball-ban, strandröplabdában és kispályás labdarúgásban mérhették össze tudásukat a résztvevők. A pandémia ellenére sem csökkent idén a balatoni sportprogramokon résztvevők létszáma.

12 páros nevezett idén a strandröplabda-tornára a vonyarcvashegyi helyszínen. Négy pályán játszhattak párhuzamosan a csapatok. A viadalon többek között a keszthelyi színekben induló Láng Viktória és Farkas Harold is részt vett. Viktória első alkalommal játszott a Mozdulj Balaton sorozaton, míg társa már korábban is szerepelt rajta. Mint elmondták, a röplabda a kedvenc sportáguk, így szívesen próbálták ki magukat a megmérettetésen.

„Igazából teremben röplabdázunk, van Keszthelyen egy amatőr röplabda csapat. Átlagéletkor 40 körüli, tehát ez egy inkább senior csapat. Van benne egy-két játékos, akik régen versenyszerűen játszott. És hát nyáron  próbálunk itt a strandon is picit játszani. Javítja a teremjátékot, ezt érezzük is a pályán jelenleg is.”

Vonyarcvashegy 6 csapattal nevezett a megmérettetésre. A helyiek 16 alkalommal adtak otthont a Mozdulj Balaton zárórendezvényének. Számtalan fejlesztést is köszönhetnek a programsorozatnak, hiszen ez is motiválta őket arra, hogy megújult sporteszközökkel, pályákkal várhassák a versenyzőket, illetve szezonban és szezonon kívül is a környékbelieket.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy újra itt lehet ez a rendezvény. Már csak azért is, mert a legsportosabb strand évek óta a vonyarcvashegyi Lidó strand. Illetve idén a Kékhullám zászlóval az ötcsillagos minősítést kaptuk meg. Így még jobban tudjuk Vonyarcvashegy érdekeit és értékeit képviselni az itt jelenlévő sportbarátokkal együtt.” - mondta el Pali Róbert polgármester.

A Mozdulj Balaton programsorozatot azzal a céllal hívták életre, hogy a nyáron minél több embernek kínálhassanak sportolási lehetőséget. Idén is az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A jelentkezők száma a pandémia miatt sem csökkent.

„Az emberekben az a vágy, hogy újra szabad levegőn legyenek, az nagyon sokat jelentett, ez látszódik a Balaton teljes területén, hiszen az összes strand forgalma erőteljesen megnövekedett. Most mi a strandokon vagyunk, értelemszerűen ott tudunk az embereknek aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosítani, úgyhogy ez nálunk is megjelent. Többen vették igénybe a szolgáltatásokat, a lehetőségeket. Mi azt gondoltuk, hogy egy kisebb létszámú évről beszélhetünk, de körülbelül hasonló, mint a tavalyi év, hasonló résztvevői számmal számolhatunk, ez körülbelül olyan 29.000 embert jelent." - emelte ki Fekete-Páris Judit a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója.

A streetballosok között fiatalok és idősek, nők és férfiak is kerültek szembe egymással. A viadalt a keszthelyi csapat nyerte meg. Az összesített eredmények szerint hatodik alkalommal lett Ábrahámhegy a Legsportosabb Település. Második helyen Balatonfüred, a harmadikon pedig Keszthely végzett. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. aug. 29. kedd 15:24 | Vonyarcvashegy
19. alkalommal is megszervezték a Mozdulj Balaton programsorozatot.
| 2019. aug. 26. hétfő 16:48 | Vonyarcvashegy
15. alkalommal rendezték meg a Mozdulj Balaton! nevű rendezvénysorozatot.
| 2018. júl. 5. csütörtök 16:36 | Keszthely
Az idén nyáron immár 15. alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Balaton!” szabadidős eseménysorozatot
| 2016. aug. 29. hétfő 16:43 | Vonyarcvashegy
Húsz település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a sporttalálkozót.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.