Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Mozdulj Balaton!
2024. júl. 23. kedd | Keszthely
Mozdulj Balaton!
41 strandon zajlik idén a Mozdulj Balaton! Ezen a nyáron animátorok, versenyszervezők dolgoznak a fürdőhelyeken és kínálnak változatos sportágakat, minden korosztálynak. A szabadidős sportprogram 20 éve indult el. Új szakmai vezető irányítja a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozatot.

Játékos feladatok a Balaton alakú medencénél. Animátorok irányításával zajlik a program. A kisgyerekek körében a medencés kihívások a legnépszerűbbek. A Mozdulj Balaton! programnak köszönhetően éremmel jutalmazhatják a gyerekeket.  

Cséplő-Hermán Lehel: „Nagyon szeretek a vízben versenyezni és szeretem, ha nyerek.”

A Mozdulj Balaton! szabadidős sportprogram célja 20 éve változatlan: az, hogy megmozgassák a fürdőzőket. Keszthelyen is aktívak a programszervezők. 

„Mozgatni próbáljuk a gyerekeket, nem csak őket, hanem a felnőtteket is kisebb-nagyobb sikerrel. Animátoraink vannak – 3 fő – szombat, vasárnap is a strandon. Szerveznek strandröplabdát, strandkézilabdát, kosárra dobó versenyt, Balaton alakú medencében mindenféle programokat, illetve a Balatonban is” - mondta Vinczéné Polgár Andrea strandvezető.  

Idén 35 település 41 fizetős- és szabad strandja csatlakozott a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozathoz. 

Sas Gábor szakmai vezető: „Próbálunk minden települést bevonni a Balaton körül, aki parttal rendelkezik és nekik kezdő szercsomagot átadni többmilliós tételben, hogy a strandolók is tudjanak mozogni, illetve kihelyezünk szervezőket szombatonként, akik pedig próbálják animátorként, versenyszervezőként, játékvezetőként ezeket a szereket használatra bírni versenyszerűen és hobbiszinten is.”

A szombati látogatószámot statisztikázzák. A kihelyezett sporteszközöket bármikor, bárki használhatja. A szakmai vezetés szerint akár milliós elérése is lehet így a Mozdulj Balatonnak.  Minden szezont egy nagyszabású sporttalálkozóval zárnak. Tavaly Keszthely lett a legsportosabb település. Streetball, strandfoci és strandröplabda sportágakban állítanak ki ilyenkor csapatokat a települések. Az idei rendezvény augusztus 24-én lesz, a hagyományoknak megfelelően Vonyarcvashegyen.  

Sas Gábor idén vette át a program irányítását. Néhai elődei, Bartsch János és Ács Lajos munkáját kívánja folytatni. Maga is résztvevője, helyi szervezője volt a Mozdulj Balatonnak. Tapasztalatát és kapcsolatrendszerét felhasználva szeretné megújítani a programot.

„Az ősz és a tél folyamán nagyon szeretném ezt egy magasabb szintre emelni, mind a támogatásban, mind az önkormányzatokkal való közös munkában. Az alapvető célkitűzésem az, hogy a Fejlesztési Tanács révén a régiót támogassuk, az önkormányzatokat és ezáltal a fürdőző közönséget nyáron, de szeretném, ha ez négy évszakos lenne. A szereinket akár a helyi iskolák, óvodák is tudnák használni, ezzel támogatva többek között az önkormányzatokat.”

A Mozdulj Balatont 2004-ben hívták életre. Az akkori katasztrofális vízhiány késztette a strandokért, a turisztikáért, sportért aggódókat, hogy új, addig nálunk nem nagyon ismert „strandsportok” meghonosításával, azok létesítményi, tárgyi és személyi feltételeinek kialakításával tartsák fenn az érdeklődést legnagyobb turisztikai célpontunk a „magyar tenger” iránt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 29. kedd 15:24 | Vonyarcvashegy
19. alkalommal is megszervezték a Mozdulj Balaton programsorozatot.
| 2020. szep. 2. szerda 15:28 | Vonyarcvashegy
A Legsportosabb település címért 39 község, illetve város 45 strandon versengett.
| 2019. aug. 26. hétfő 16:48 | Vonyarcvashegy
15. alkalommal rendezték meg a Mozdulj Balaton! nevű rendezvénysorozatot.
| 2018. júl. 5. csütörtök 16:36 | Keszthely
Az idén nyáron immár 15. alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Balaton!” szabadidős eseménysorozatot
| 2016. aug. 29. hétfő 16:43 | Vonyarcvashegy
Húsz település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a sporttalálkozót.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.