Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthely lett a legsportosabb település
2023. aug. 29. kedd | Vonyarcvashegy
Keszthely lett a legsportosabb település
19. alkalommal is megszervezték a Mozdulj Balaton programsorozatot. Ismételten Vonyarcvashegyen volt a záró sporttalálkozó, melyen számos település csapata képviselte magát. A nagyközségben három sportágban vetélkedtek a sportolók.

Streetball-ban, grundfociban és strandröplabdában versenyezhettek a csapatok Vonyarcvashegyen. A program évtizedek óta népszerű, sokan érkeznek a Balaton-parti településekről.

„A sport meg a kosárlabda az azt jelenti, mióta először labdát fogtam, nekem ez mindig is egy kikapcsolódás volt. Örömteli pillanatok kötnek mindig is a pályához.” - mondta el Molnár Noel.

A legtöbb Balaton-parti strandon lehet röplabdázni. A sportág az egész országban népszerű, több bajnokságot is szerveznek, a Mozdulj Balatonon is egy jó lehetőség adódott a gyakorlásra, a játékra

„Ezt az eseményt azért látogattuk meg, mert barátaink is részt vesznek. családbarátok, ismerősök, akikkel Balatonföldváron találkoztunk és már évek óta megvan ez a társaság. Gondoltuk összegyűlünk itt is egy jó kis strandröpire. A sport pedig számomra a mindennapi életem része, strandröplabdázom, verseny szinten, magyar bajnokságon is részt veszek.” - osztotta meg Kirsch Kitti Dalma.

A viadalt a Balaton Fejlesztési Tanács hívta életre. Törekvéseiket az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság is támogatja, hiszen céljuk közös: az egészséges életmódra, a mindennapos sportolásra való nevelés. 41 strandon várták a pihenő idejüket aktívan eltölteni szándékozókat. Számos lehetőség közül lehetett választani, hiszen mindegyik balatoni strandon van valamilyen sporteszköz vagy pálya.

„Ping-pong asztalok szinte mindenhol vannak, a magyar fejlesztésű teqball asztalból nagyon sokat vásároltunk már. Vettünk egy szintén magyar fejlesztésű játékot, a tchoukballt. Ez egy gumifalról visszapattanó olyan játék, amely kicsit röplabda mert nem eshet le, kicsit kézilabda, mert hajítani kell, el kell találni a ferdén állított gumiasztalt és egy kicsit kosárlabda is, mert lepattanó labdákat kell leszedni.” - emelte ki Ács Lajos szakmai igazgató.

Vonyarcvashegy évek óta helyszíne a Mozdulj Balatonnak, többször nyerte már meg a nagyközség a legsportosabb település címet. Itt található az egyik legnagyobb fitnesspark a magyar tenger körül, és többféle sportpálya közül választhatnak a strandra látogatók. Az önkormányzatnak is célja, hogy minél többeknek nyújthassanak sportolási lehetőséget.

„Arra törekszünk, hogy egyre több sporteszközzel tudjunk és ember állománnyal segíteni a sportolni vágyókat arra négy évszakon keresztül. És ezért egy jó programsorozatnak tartjuk a Mozdulj Balatont, amihez mi örömmel tudtunk csatlakozni.” - hangsúlyozta Pali Róbert polgármester.

A záró sporttalálkozón résztvevő települések csapatai közül 2023-ban Keszthely lett a Balaton legsportosabb települése

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 2. szerda 15:28 | Vonyarcvashegy
A Legsportosabb település címért 39 község, illetve város 45 strandon versengett.
| 2019. aug. 26. hétfő 16:48 | Vonyarcvashegy
15. alkalommal rendezték meg a Mozdulj Balaton! nevű rendezvénysorozatot.
| 2018. júl. 5. csütörtök 16:36 | Keszthely
Az idén nyáron immár 15. alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Balaton!” szabadidős eseménysorozatot
| 2016. aug. 29. hétfő 16:43 | Vonyarcvashegy
Húsz település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a sporttalálkozót.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.