Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A képviselő-testület döntéseiről tájékoztatott Nagy Bálint
2020. okt. 30. péntek | Keszthely
A képviselő-testület döntéseiről tájékoztatott Nagy Bálint
Keszthely részt kíván venni a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programban – többek között erről is döntött Keszthely képviselő-testülete a tegnapi soros ülésen. Emellett határoztak arról, hogy pályázatot írnak ki a GESZ vezetői pozíciójának betöltésére, ezt két másik intézmény – a Balatoni Múzeum és a Fejér György Városi Könyvtár – is követi majd. Szó volt az adórendelet módosításáról és az önkormányzati bérlemények kedvezményeinek lehetőségeiről is.

Az októberi soros testületi ülésen a képviselők döntést hoztak az intézményi átszervezéssel kapcsolatban. Ez a folyamat az elmúlt hónapokban már elkezdődött, most a GESZ vezetői pályázatáról határoztak a város elöljárói. Ezt a következő napokban írja ki az önkormányzat, amelyre várják a jelentkezéseket.

Nagy Bálint pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a közeljövőben a Balatoni Múzeum és a Fejér György Városi Könyvtár kapcsán is írnak ki vezetői pályázatot. Nagy Bálint beszélt a helyi adórendeletet érintő módosításról is. Ennek értelmében a jövőben kedvezményeket kapnak a keszthelyi állandólakosok.

„Az elmúlt hónapok munkáját követően tudott dönteni arról a képviselőtestület, hogy jövő év elejétől egy új adórendelet lép életbe, illetve a meglévő adórendeletet módosítottuk. A módosításnak az egyik fő célja az volt, hogy a keszthelyi állandó lakókat kiemelten kezeljük a kedvezmények tekintetében. Mindezt figyelembe véve egy hatékony és a közvagyon felhasználását még inkább szem előtt tartó adórendeletet tudjunk elfogadni.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A csütörtöki ülésen szó volt az önkormányzati bérlemények kedvezményének kérdéséről is. Itt a testület úgy döntött, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a főszezonon kívül idén is 30%-os bérleti díj kedvezményben részesülnek azok, akiknek a város kiemelt területein működik a vállalkozásuk. Emellett döntés született arról is, hogy Keszthely részt kíván venni a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2020-2023 programban. Nagy Bálint elmondta, a közeljövőben megkezdődnek a tervezési és előkészítési munkák, a projekt érinti az infrastruktúrát és a rendezvénypalettát is.           

„A következő időszaknak a feladatai a részletek kidolgozása és azon pályázati források lehetőségeinek biztosítása, amelyen nem csak Keszthely illetve Keszthely önkormányzata, hanem a jövő évtől keszthelyi civil szervezetek is tudnak indulni. Majd buzdítani is fogjuk ezeket a szervezeteket, hogy induljanak és Keszthely kulturális életéhez illetve a keszthelyi közösségi élethez járuljanak hozzá. Azt gondolom, hogy egy olyan regionális, kulturális szintű együttműködésben, amelynek Veszprém és a Balaton része, abban Keszthelynek kiemelkedő szerepet kell, hogy szánjunk.” - tette hozzá Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere kiemelte, a program jó lehetőséget biztosít a város kulturális értékének növelésére is. A péntek délelőtti sajtótájékoztató a járványhelyzet miatt a megszokotthoz képest új helyszínen zajlott. A sajtó képviselőit szabadtéren, a Polgármesteri Hivatal belső udvarán tájékoztatta Nagy Bálint.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

| 2023. feb. 9. csütörtök 17:09 | Keszthely
A város infrastruktúrafejlesztése és a Területi Operatív Program beruházásai kiemelt fontosságúak.
| 2022. máj. 24. kedd 18:29 | Gyenesdiás
Az ülésen Gyenesdiás klímatudatosságáról, az erdeményekről és a tervekről volt szó.
| 2020. feb. 28. péntek 15:28 | Keszthely
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
| 2020. feb. 13. csütörtök 17:03 | Keszthely
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
| 2020. feb. 10. hétfő 17:23 | Keszthely
A polgármester és az új képviselő sajtótájékoztató keretében reagált a választási eredményre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.