Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tanácskozott a gyerek képviselő testület
2022. máj. 24. kedd | Gyenesdiás
Tanácskozott a gyerek képviselő testület
Ismét összeült Gyenesdiás gyerek képviselő testülete. A fiatalok 13. alkalommal találkoztak a Községházán. Az ülés egyben a Klíma Követek megbeszélése is volt. Napirendre tűzték a település eddig elért környezetvédelmi eredményeit és szó volt a jövőbeni tervekről is. A gyerekek saját ötleteiket is felvetették.

Gyenesdiás kiemelt hangsúlyt fektet a természet- és környezetvédelemre. A község oktatási intézménye ökoiskolaként működik, ahol számos programot szerveznek a fenntarthatóság jegyében. Földünk megóvásában a diákok és az önkormányzat mellett a civil szervezetek is aktív szerepet vállalnak. A fiatalok a saját környezetükért is sokat tesznek.

„Elsősorban szelektíven gyűjtöm a szemetet, leadom, a PET palackokat újra használom. Nem szemetelek, sőt hogyha esetleg látok az erdőben vagy az utcán egy-egy darab szemetet, akkor azt elviszem a következő kukáig. Ezt mindenhol ajánlom.” - mondta az egyik klíma követ, Stiener Máté Bendegúz.

Az ülésen a település polgármestere beszámolt a Gyenesdiás a klímatudatosság útján című pályázat eredményeiről. Az elmúlt két évben minta klímastratégiát hoztak létre, szakköröket tartottak, szakmai kirándulásokat szerveztek. A gyerekeknek is fontos, hogy megőrizzék az elért eredményeket.

„Én kollégista leszek, de hétvégén vissza fogok jönni, meg nyáron is. Azért jó lenne, hogyha visszajövök, akkor úgy láthassam, ahogy most, minden nap.” - tette hozzá egy másik klíma követ, Hajas Bercel.

Gyenesdiás környezetvédelmi törekvéseit országosan is elismerik. A község számos jó gyakorlatot emelt át más településekről, de maguk is példaként szolgálnak. A klíma követekkel két év kihagyás után tudtak találkozni, de a munka ezalatt is folyamatosan zajlott.

„Az elmúlt két év bebizonyította azt, hogy ha nem is tudunk találkozni, ellenben nagyon sok olyan környezet- és természetvédelmi program van, amit végig tudunk úgy vinni, hogy szakkörökben – mind előadásokban, mind pedig esetleg különböző tematikus kertgondozásban vagy növényakciókban meg tudnak jelenni a családok, meg tudnak jelenni a gyerekek. Természetesen ha programként be tudjuk építeni az iskolát és más intézményeket, és vannak olyan jó gyakorlatok, közösségi tereink is, ahova a családokat, gyerekeket, intézményeket meg tudjuk hívni, akkor én azt hiszem, hogy nyertünk ebben a két esztendőben.” - tájékoztatott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

A fiatalok saját javaslataikat is megfogalmazták. Az ülés végén elköszöntek tanáruktól, aki a következő tanévben már máshol folytatja a pályafutását. Az önkormányzat a ballagó nyolcadikosoknak is megköszönte a munkájukat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. nov. 30. szerda 17:01 | Gyenesdiás
Fákat ültettek, játszóteret bővítettek és pihenőket alakítottak ki a település több pontján.
| 2022. okt. 21. péntek 18:28 | Keszthely
„Több zöld várost a fenntartható Európáért" címmel tartottak konferenciát a szakemberek.
| 2023. feb. 9. csütörtök 17:09 | Keszthely
A város infrastruktúrafejlesztése és a Területi Operatív Program beruházásai kiemelt fontosságúak.
| 2020. okt. 30. péntek 15:36 | Keszthely
Szó esett az adórendelet módosításárólés a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programról is.
| 2020. feb. 28. péntek 15:28 | Keszthely
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.