Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újabb fejlesztések Gyenesdiáson
2022. nov. 30. szerda | Gyenesdiás
Újabb fejlesztések Gyenesdiáson
Fákat ültettek, pihenőket alakítottak ki és játszóteret bővítettek Gyenesdiáson. A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert összegből és kormányzati támogatásból valósultak meg a beruházások. A csaknem 100 millió forintos projekt elsősorban a kisgyerekes családok és a helyi lakosok kényelmét szolgálja.

Korábban egy kisméretű játszótér állt a Dornyai utca sarkán. Az elmúlt hónapokban azonban a terület jelentősen bővült és új játékelemekkel is gazdagodott. 11 millió forintból újulhatott meg a játszótér a település gyerekeinek nagy örömére. Az utca másik oldalán térplasztikát helyeztek el és a környezetét is rendbe tették.          

„Nekem speciel leginkább a szívemhez azok a fejlesztések állnak közel mindegyiken felül, ami a gyerekeket közvetlenül is segíti. Azt gondolom, hogy ilyenre a közösségi tér és a játszótér fejlesztések nagyon jó példák. Örvendetes az, hogy Gyenesdiáson nem csak egy új játszótér épült, hanem egy meglévő játszótér bővült ki, ami azért is nagyon jó hír, mert ez azt mutatja, hogy a gyerekeknek igénye van arra, hogy a meglévő játszóteret bővítsük. Tehát több gyerek van, és a meglévő gyerekek is használják a játszóteret.” - tájékoztatott Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

A körforgalomnál már látszik az a földhalom, amelyre köszöntő és tájékoztató táblát és installációt helyeznek majd el. A régi préssel együtt ezzel tisztelegnek a hegyközségi hagyományok előtt. A Balaton utca déli végén pótolták a hiányzó fasort és padokat is elhelyeztek. A település több pontján is történt fásítás a pályázatnak köszönhetően. A beruházás az itt lakók és a turisták kényelmét is szolgálja.  

„Öt helyszínen meg tudott újulni mindaz, ami egy kicsit a környezettudatosságról szól, a Gyenesdiás zölden gondolkodik és zöldben látjuk a jövőt programcélról szól. Ez az Oppel Imre sétányon át egészen a Balaton utca egységes fásításán keresztül a körforgalom rendezéséről, és itt a Faludi utcán több pontnak a kialakításáról szól.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Az Oppel Imre sétányon szintén pihenőtereket alakítottak ki. A térrendezés mellett fákat is ültettek és padokat is elhelyeztek. Emellett helyet kapott egy rovarhotel is. A projekt teljes költségvetése csaknem 100 millió forint volt, ennek egy kisebb része önkormányzati önerő.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2023. nov. 28. kedd 14:21 | Keszthely
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
| 2023. nov. 14. kedd 16:52 | Keszthely
Az idén ősszel összesen 234 csemetét ültetnek el városszerte több helyszínen.
| 2023. okt. 13. péntek 15:54 | Keszthely
Elindult a Keszthely a fasorok városa című program, de újabb csemetékre is pályáznak.
| 2023. máj. 22. hétfő 16:55 | Keszthely
Folyamatosan nyírják a füvet Keszthelyen és fákat is ültetnek városszerte.
| 2023. jan. 30. hétfő 17:00 | Balatongyörök
Továbbra is óriási az érdeklődés a települések fásítására.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.