Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Először rendeztek fánkversenyt Várvölgyön
2021. feb. 16. kedd | Várvölgy
Először rendeztek fánkversenyt Várvölgyön
Szalagos farsangi fánk lett a legjobb az I. Várvölgyi Fánkversenyen. A megmérettetésre 9 kinevező mintegy 15 különféle fajtájú és ízvilágú süteménnyel nevezett. A kültéri versenyen csak a versenyzők vehettek részt. A járványhelyzet miatt a hagyományos farsangi ünnepséget nem tudták megszervezni a településen, de szűk körben a kiszebáb-égetést megtartották.

Folyamatosan érkeztek a nevezők az első várvölgyi fánkversenyre. A megmérettetésre a településen élők hozták el a tésztáikat. A finomságokat egy meghatározott időpontban hozhatták a versenyzők a Művelődési Ház mögött kialakított asztalhoz.

A megérkezett nevezők közben a kiszebábra is rátűzhették az előző évi rosszat, hogy az a tűzbe vesszen. Bár most csak szűkkörben volt lehetőség a kiszebáb égetésre, nem szerették volna kihagyni. Amíg a báb megsemmisült, a zsűri megkezdte az értékelést.

A bírák összesen 9 versenyző 15 féle fánkját kóstolták meg. A túrós, csöröge, csavart, töltött és mázas édességek mellett sós fánkok közül választhattak. A kóstolás során több szempontot is figyelembe vettek.

„Elsősorban az íz, állag és a forma tekintetében vizsgáltuk a fánkokat. Hála Istennek nagyon sokszínű volt a felhozatal. Még sós fánkunk is volt fokhagymás tejföllel, ami igazán kuriózumnak minősül. Nagyon szép formában hozták. Mindenféle mázzal ellátták a fánkokat és még saját lekvárt is hoztak a nevezők." - ismertette Bakonyi Ferenc, a zsűri tagja.

Az eredményhirdetésig is jól érezték magukat a jelenlévők, akiket egy-egy forró itallal láttak vendégül a szervezők. A település polgármestere elmondta, bár a járvány miatt sok eseményt nem tarthatnak meg, a járványügyi előírásoknak megfelelően szerettek volna egy farsangi rendezvényt.

„Gondolkodtunk azon, hogy egy jelmezes utcai felvonulást tartunk, de aztán ott sem láttuk betarthatónak a járványügyi szabályokat teljes mértékben. Úgyhogy arra gondoltunk, hogy akkor egy kis közösséggel, tehát az azt jelenti, hogy azok vehetnek részt, akik neveztek a fánkjaikkal.” - mondta el Barcza Balázs polgármester.

Az eredményhirdetés során minden résztvevő emléklappal gazdagodott. Az első három helyezett ajándékcsomagban is részesült. Az I. Várvölgyi Fánkversenye nyertese Cselediné Németh Éva lett, aki több fánkkal is nevezett.

„Szoktam sütni, mert nagy a család, 3 gyerek van, 4 unoka és azért gondoltam, hogy benevezek. és csináltam fehér csokist, karamellást.”

A fánksütés szorosan kapcsolódik a húshagyó keddhez, ami idén február 16-ra esik. Hamvazó szerdával lezárul a farsangi időszak és elkezdődik a böjt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Fánk verseny, jó hanagulat a húshagyó keddi fánkpartin Gyenesdiáson.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
A családi délutánon jelmez- és fánkverseny is volt.
| 2023. feb. 21. kedd 17:33 | Hévíz
Fergeteges tánc, vidámság, jó hangulat jellemezte a hévízi Asszonyfarsangot.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:51 | Keszthely
Sokan voltak kíváncsiak a XXII. Keszthelyi Városi Karneválra.
| 2022. feb. 22. kedd 15:30 | Hévíz
Fánkokkal is várták a vásárlókat a hévízi piacon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.