Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sör és zene Vonyarcvashegyen
2021. jún. 30. szerda | Vonyarcvashegy
Sör és zene Vonyarcvashegyen
Meggysör, lager, ipa és különböző ízesítésű malátalevek is terítékre kerültek a hétvégén Vonyarcvashegyen. A településen 11. alkalommal szervezték meg a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválját. A rendezvénytéren három napon át kínáltak programokat a résztvevőknek. Fellépett Pély Barna, a Bojtorján és a Karthago is. Vonyarcvashegy egész nyáron át kínál rendezvényeket az érdeklődőknek.

Kínálatból nem volt hiány Vonyarcvashegyen a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválján. A rendezvénytéren számos sörfőzde kínálta portékáját a helyieknek és az ide érkező vendégeknek. Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek az ízesített italok, ezeket is sokan kóstolták. Volt olyan társaság is, aki felkészülten, saját korsóval érkezett a programra.          

„Szomszédból jöttünk, Keszthelyről, minden alkalommal kilátogatunk Vonyarcvashegyre, ide a sörfesztiválra. Nagyon jól érezzük magunkat, szeretjük a finom söröket és jó hangulat van.” - mondta egy résztvevő, Boros Tamás.

Vonyarcvashegyen már hagyomány a sörfesztivál, 2010 óta évente megszervezik. A rendezvénytéren három napon át várták az érdeklődőket, a sörök mellett bort, pálinkát és finom falatokat is kínáltak a vendégeknek. Az eseményre főként a helyi és környékbeli kitelepülők érkeztek, de egy kerekegyházi sörfőzde is kínálta a portékáit. A forgalmazótól azt is megtudtuk, hogy miért érdemes kézműves sört fogyasztani.

„A kézműves sörök kisebb mennyiségben, jó minőségben készülnek. Nem tartalmaznak tartósítószert, pasztőrözve is ritkán vannak, emiatt a minősége valamennyivel jobb, mert a tartósítószerrel és a pasztőrözéssel veszít a minőségéből. Kisebb mennyiségben, nem nagy, gyári mennyiségben jobb minőséget lehet szerintem készíteni.” - tájékoztatott Szegedi János, a Domján Sörfőzde termékeinek forgalmazója.

A sörfesztiválra családok, baráti társaságok egyaránt kilátogattak. Az elmúlt hónapok bezártsága után sokan várták már a különböző szórakozási lehetőségeket. A kínálatban a lager mellett ipát és különböző barna söröket is találhattak az ital kedvelői. A sör nem csak a férfiak, hanem a hölgyek körében is népszerű volt.

„Kerékpározni jöttünk és tudtuk, hogy itt van műsor. A Karthago koncertet meg akarjuk hallgatni.” - emelte ki egy másik résztvevő, Horváth Ferencné.

A Karthago este fél 9-kor csapott a húrok közé. A koncertre megtelt a vonyarcvashegyi rendezvénytér, fiatalok és idősek egyaránt élvezték a zenét. A településen egész nyáron át kínálnak változatos programokat, és a tervek szerint a borfesztiválokat is megtartják Vonyarcvashegyen.           

Regman Karola - Keszthelyi TV       

| 2024. jún. 28. péntek 19:05 | Vonyarcvashegy
A söré a főszerep az idei első vonyarcvashegyi fesztiválon.
| 2023. júl. 20. csütörtök 16:33 | Keszthely
Nyolcadik alkalommal várják a malátarajongókat a Balaton-parti sétányon.
| 2023. júl. 4. kedd 15:44 | Vonyarcvashegy
Sörfőzdékből, programokból és jó hangulatból sem volt hiány a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválján.
| 2022. júl. 21. csütörtök 16:26 | Keszthely
Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra.
| 2021. júl. 22. csütörtök 21:49 | Keszthely
Hatodik alkalommal várja a vendégeket a “Keszthelyi Sörnapok” című rendezvény a móló melletti sétányon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.