Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Vasárnapig a söré a főszerep Keszthelyen
2022. júl. 21. csütörtök | Keszthely
Vasárnapig a söré a főszerep Keszthelyen
A sörről szól minden Keszthelyen vasárnapig. Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra. Ebben az évben is színes programokkal készültek a gasztronómiai kínálat mellett a szervezők. Koncerteken, előadásokon és versenyeken is részt vehetnek a látogatók.

Már a szerdai nyitónapon is megtelt a móló melletti sétány a Balaton-parton. Sokan érkeztek a helyszínre, hogy megkóstolják a különböző söröket. Olyanok is vannak, akik kifejezetten ezért a rendezvényért érkeztek.

„Elképesztően jól érezzük magunkat. Igazság szerint budapestiek vagyunk, szóval kétórás utat tettünk meg, hogy itt legyünk, de elképesztően megérte. Szóval sörözünk, az elején úgy jöttünk ide, hogy nem nagyon szeretjük a sört, de most kipróbáltunk valami barna sört és elképesztő íze van. A kaják nagyon finomak, valami barbeque-s húsos csodát ettünk, úgyhogy egyelőre elképesztő.” - mondta el Pálfi Gergő.

A világos sörtől a barnáig, az ízesített és mentes fajták mind megtalálhatóak a kínálatban. Idén 50 kiállító települt ki Keszthelyre, ebből mintegy 40-en árulnak valamilyen sört. Többen a kezdetektől járnak a rendezvényre árulni.

„Hetedik éve járunk ide a Keszthelyi Sörfesztiválra. Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó közönség van, folyamatosan mindig teltház van, sokan járnak ide. Szeretik ezt a fesztivált úgy érezzük, jók a programok. Többféle cseh sörrel készültünk, vannak nálunk világos sörök, szűretlen búza, gyümölcsös sör, ipa, illetve ale sörök, alkoholmentes sör is van a repertoárunkban, elég nagy kínálattal.” - ismertette Döme-Kovács Gábor.

A régi visszajárók mellett új szereplők is érkeztek a Keszthelyi Sörfesztiválra. A külföldi sörkülönlegességek mellett a magyar főzdék kínálata is megjelenik, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

„Több fajta van, csapon ötöt kínálunk. Van egy lager típusúnk, akkor búzasört is kínálunk, a lager amúgy nagyon népszerű. Ami még nagyon népszerű az az ipa, a barackos ipa, mert hogy az olyan exkluzív, nem meglepő, az nagyon népszerű. Illetve az ötödik fajtánk a meggyes sör.” - osztotta meg Novák András.

Az elmúlt hét évben folyamatosan nőtte ki magát a rendezvény. A kezdeti néhány kitelepülőhöz képest mára már kisebbek és nagyobbak is megtalálják a nagy kínálatban a kedvenceket. A sörök mellett ugyanis pecsenyések ételei és édességek közül is lehet választani. A szervezők nagy örömére sokan keresik fel az 5 napos programot.

„Ami az idei évnek az újítása, hogy külön van egy ilyen kis – direkt nem az Octoberfest szót szeretném használni – egy ilyen biergarten sarok. Ahol a bajor sörök találhatóak és lehet üvegpohárba is inni, aki szeretne, hogy ne a műanyagból igyon és lehet akár literes korsóból is lehet kóstolni a kiváló német-bajor söröket.” - fogalmazott Kóczián László szervező.

A vasárnapig tartó kitelepülésen kísérőprogramokkal is készültek a szervezők. Több koncert és sörökkel kapcsolatos előadás is lesz az esti órákban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 20. csütörtök 16:33 | Keszthely
Nyolcadik alkalommal várják a malátarajongókat a Balaton-parti sétányon.
| 2021. júl. 22. csütörtök 21:49 | Keszthely
Hatodik alkalommal várja a vendégeket a “Keszthelyi Sörnapok” című rendezvény a móló melletti sétányon.
| 2020. júl. 20. hétfő 17:48 | Keszthely
Vasárnap véget ért az öt napos Keszthelyi Sörnapok rendezvénye. Több, mint 250 fajta sört kínáltak.
| 2019. júl. 18. csütörtök 16:46 | Keszthely
Negyedik alkalommal rendezik meg a Móló melletti sétányon az 5 napos programot.
| 2017. júl. 4. kedd 15:49 | Vonyarcvashegy
Fúvószene kísérte az egész hétvégén át tartó kézműves sörfesztivált Vonyarcvashegyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.