Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sörfesztivál Keszthelyen - már hatodik alkalommal
2021. júl. 22. csütörtök | Keszthely
Sörfesztivál Keszthelyen - már hatodik alkalommal
A kulturált sörfogyasztás, az ízek és a minőség szélesebb körben való megismertetése a célja az immár hatodik alkalommal zajló “Keszthelyi Sörnapok” rendezvényének. A szokásos, öt napos rendezvény tegnap kezdődött és már az első napon igazi fesztiválhangulat alakult ki a Balaton partján.

Július 21-től 25-ig a söré a főszerep Keszthelyen. A Balaton partján zajló rendezvényre idén is sok kis- és nagyüzemi főzde költözött. A szervezők elégedetten dőlhetnek hátra, mivel már rögtön a nyitás után nagyon sokan látogattak el a móló melletti sétányra. Ez a házaspár Budapestről érkezett és az interneten találtak rá a hirdetésre. "Nagyon jól érezzük magunkat. A sörök finomak - különösen a cseh sörök. A cseh söröket kóstoltuk végig. Nagyon jó, hogy ezen a fesztiválon külföldi sörök is vannak, nem csak magyarok" - mondta el Bukodi Ágnes.

A magyar és cseh sörök mellett kaphatók angol, belga, holland és bajor sörkülönlegességek is. A főzdék csapjain a megszokott kedvencek mellett idén is helyet kapnak az újdonságok, de a palackozott italok kínálatával is elégedettek lehetnek a malátakedvelők. A látogatók többsége a különlegességeket keresi. Közel száz féle csapolt sörből választhatnak az ide látogatók. Sas András sörkereskedő így vélekedik: "Mi Fótról jöttünk, nyolc féle csapolt sört hoztunk: világos söröket, szűrtet, szűretlent, pilsenit, kétféle gyümölcssört. Nem tudom azt mondani, melyik a legközkedveltebb, mert egyöntetűen fogy mindegyik. A hölgyeknek inkább jobban a gyümölcssörök, az urak inkább elmennek a nehezebb tételek felé, a szűretlen tételek felé. A New England IPA-k, az IPA-k felé. Kóstolják a vendégek a söröket, ennek mi nagyon örülünk."

Huszonegy óra után már ülőhelyet is alig lehetett találni a rendezvényen, igazi fesztiválhangulat alakult ki. A “Keszthelyi Sörnapok” már hatodik alkalommal ad otthont a sörkülönlegességeknek, szaftos street food ételeknek és a gasztrokulturális programoknak. A rendezvény szervezője, Kóczián László szerint a látogatók hatvan-hetven százaléka visszatérő vendég: "Nagyon szeretjük a Keszthelyi közönséget, nagyon hűek. Nagyon sok arcot látok, akik évről évre visszajárnak, főleg a sörkóstolóra és a sörtörténeti előadásra, a sörivó versenyre is - azt hiszem, az első öt évben ugyanaz a versenyző nyerte meg Keszthelyen a sörivó versenyt. Elégedettek vagyunk. Izgultunk az első keszthelyi sörfesztiválnál, de így a hatodiknál ki merjük jelenteni, hogy erre van kereslet. Igyekszünk tovább folytatni ezt a most már lassan hagyománynak számító rendezvényt."

Idén a sörözés mellé inkább az élőzenés programokat kínálják a vendégeknek. Becslések szerint naponta akár 3000 fő is ellátogathat a helyszínre. A szervező szerint elsőre úgy tűnik, hogy a lecsengő koronavírus járvány nem gyakorolt negatív hatást a rendezvényre.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

| 2024. jún. 28. péntek 19:05 | Vonyarcvashegy
A söré a főszerep az idei első vonyarcvashegyi fesztiválon.
| 2023. júl. 20. csütörtök 16:33 | Keszthely
Nyolcadik alkalommal várják a malátarajongókat a Balaton-parti sétányon.
| 2023. júl. 4. kedd 15:44 | Vonyarcvashegy
Sörfőzdékből, programokból és jó hangulatból sem volt hiány a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválján.
| 2022. júl. 21. csütörtök 16:26 | Keszthely
Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra.
| 2021. jún. 30. szerda 16:24 | Vonyarcvashegy
Gyümölcsös, lager és ipa típusú italokból válogarhattak az érdeklődők a Kézműves Sörök Fesztiválján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.