Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Vasárnapig tart a Sörfesztivál
2023. júl. 20. csütörtök | Keszthely
Vasárnapig tart a Sörfesztivál
Megkezdődött a Keszthelyi Sörfesztivál. Nyolcadik alkalommal várják a malátarajongókat a Balaton-parti sétányon. A szervezők a minőségi sörfogyasztás hívei. A széles repertoár mellett gasztrokulturális programok is lesznek. A rendezvény vasárnapig tart.

A kezdeti mostoha időjárás sem tudta elrontani a Keszthelyi Sörfesztivál első napját. A móló melletti sétányon minden korosztály megtalálta a kedvére való elfoglaltságot.

„Eddig esett az eső és kicsit rossz idő volt, de ettől függetlenül nagyon élvezzük a programokat." - mondta el Németh Márk.

"Nekem egyébként külön tetszett ez a sörverseny, hogy 10 percenként volt egy újabb kóstoló. Most kaptunk egy egész pohárral, mert jó fiúk voltunk és adtunk valakinek. Egyébként nagyon jók a programok.” - tette hozzá Virág Benedek.

A sörkaravánt megidéző fesztivál idén 8. alkalommal jött el Keszthelyre. A kiállítók évről-évre egyre nagyobb közönséggel számolva készülnek a malátakedvelők fogadására.  A főzdék csapjain a nagy kedvencek mellett idén is helyet kapnak az újdonságok is.

„Hogyha esetleg valakinek nem ízlik a karakteres stout, vagy éppen a sima világos, akkor tudunk nekik mást is ajánlani, mert a világostól egészen a porterig mindent ki tudunk szolgálni tőlünk.” - ismertette Sebestyén Imre forgalmazó.

A fesztivál mind az 5 napján fellelhetőek a kisüzemi, kézműves és nagyüzemi főzdék. 40 kiállító több mint 100 fajta söréből szemezgethet a látogató. A kínálat nemzetközi.

„Mi itt prémium minőségű termékeket próbálunk összeszedni és ezekből dolgozunk. Amerikai, ausztrál komlókkal, pl. cseh malátával dolgozunk úgyhogy maga az alap sörünk nagyon hasonlít egy jó cseh kisüzemi sörre.” - mondta el Király Gergely főzdetulajdonos.

Az elmúlt 8 évben a rendezvény folyamatosan bővült. A sörök mellett különböző grill és street-food ételek, valamint édességes standok is várják a látogatókat. A szervezők nagy örömére sokan keresik fel az 5 napos programot.

„A söröket kiegészítettük az első években kizárólag sörkorcsolyákkal, utána ahogy így figyeltük a fesztivál életútját, észrevettük, hogy van itt egy vidám játszótér is. így a családosoknak, gyerekeseknek is a kínálatukat módosítottuk, hogy legyen több olyan étel is kiállítva, ami kifejezetten a családosokra, gyerekesekre van kihegyezve." - emelte ki Kóczián László főszervező.

Minden nap koncertek, DJ-k, illetve gasztrokulturális programok várják az érdeklődőket. Lesz sörtörténeti előadás, sörkóstoló, sakk szimultán megmérettetés, de sörivóversenyek is kiegészítik a vízparti koccintásokat.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2022. júl. 21. csütörtök 16:26 | Keszthely
Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra.
| 2021. júl. 22. csütörtök 21:49 | Keszthely
Hatodik alkalommal várja a vendégeket a “Keszthelyi Sörnapok” című rendezvény a móló melletti sétányon.
| 2020. júl. 20. hétfő 17:48 | Keszthely
Vasárnap véget ért az öt napos Keszthelyi Sörnapok rendezvénye. Több, mint 250 fajta sört kínáltak.
| 2019. júl. 18. csütörtök 16:46 | Keszthely
Negyedik alkalommal rendezik meg a Móló melletti sétányon az 5 napos programot.
| 2017. júl. 4. kedd 15:49 | Vonyarcvashegy
Fúvószene kísérte az egész hétvégén át tartó kézműves sörfesztivált Vonyarcvashegyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.