Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A sör a hordóban és hasban van a legjobb helyen
2023. júl. 4. kedd | Vonyarcvashegy
A sör a hordóban és hasban van a legjobb helyen
A hétvégén rendezték a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválját Vonyarcvashegyen. Sörfőzdékből, programokból és jó hangulatból sem volt hiány. A nagyközség a nyáron szinte minden héten rendez valamilyen programot. A boros forgatag jubilál, a szezont a csemegeszőlő fesztivállal zárják.

A doboz és a hordó mellett a pocakban van a legjobb helye a sörnek – vallják a kézműves sörfőzdék. Az ország minden szegletéből hét egység települt ki a fesztiválra.

„Éppen itt nyaralunk, úgyhogy ezért jöttünk le meghallgatni a zenéket és meginni néhány korsó sört” - mondta Nagy Olivér. 

Savanyított narancsos, bajor búza, New England IPA – ilyen sörökkel készült ez a főzde. Olyan nedűt is hoztak, mely kifejezetten a nyári fesztiválokra való, illatos, komlós, ellenben nem keserű. Azt tapasztalják, hogy a különleges söröket is bátran kipróbálják a vendégek.

Geiger Győző sörfőző: „Sokan megragadnak egy pilseni sörnél, viszont azt vettem észre, hogy még az idősebb korosztály is szívesen belekóstol az újdonságba. Nyugdíjas nénik, bácsik jöttek hozzánk, egy kis kóstolót adtunk nekik és bólogatva mondták, hogy oké, akkor kérek ebből egy korsóval, úgyhogy abszolút nagyon jó a fogadtatás.”

A sör árpamalátából, vízből, komlóból és élesztőből készül. Ezt az 500 éves bajor sörtisztasági törvény fekteti le. Nagy társaikhoz képest a kisüzemi főzdék egyedi, különleges, magas, de változó minőségű söröket készítenek. Frissek és kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak, szemben a hosszan eltartható hagyományos, nagyüzemi italokkal. Forradalmuk Angliából indult és hazánkban is egyre elterjedtebbek.

Nemcsak a sörökben, a zenében is változatos volt a kínálat. Színpadra lépett például Oláh Ibolya, a Jazztelen és a The Konnektion zenekar. Vonyarcvashegyen erős nyárra készülnek.

Osvald Bálint, a Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója: „Nagyon-nagyon sok szabadtéri koncert és egyéb más rendezvény lesz itt. A kettő legnagyobbat emelném ki. Július végén harmincadik jubileumi borfesztiválra várunk itt mindenkit, ez a Vonyarci Boros Forgatag. Hagyományosan augusztusban a Bor- és csemegeszőlő fesztivál lesz az, ami a főszezont zárja.”

A két nagy rendezvény mellett színházi előadások lesznek, idén is tisztelegnek a 40 halász előtt. Szinte minden héten kínálnak programot a szervezők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

 

| 2024. jún. 28. péntek 19:05 | Vonyarcvashegy
A söré a főszerep az idei első vonyarcvashegyi fesztiválon.
| 2023. júl. 20. csütörtök 16:33 | Keszthely
Nyolcadik alkalommal várják a malátarajongókat a Balaton-parti sétányon.
| 2022. júl. 21. csütörtök 16:26 | Keszthely
Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra.
| 2021. júl. 22. csütörtök 21:49 | Keszthely
Hatodik alkalommal várja a vendégeket a “Keszthelyi Sörnapok” című rendezvény a móló melletti sétányon.
| 2021. jún. 30. szerda 16:24 | Vonyarcvashegy
Gyümölcsös, lager és ipa típusú italokból válogarhattak az érdeklődők a Kézműves Sörök Fesztiválján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.