Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Őszintén a függőségekről, őszintén a járványról
2021. nov. 17. szerda | Keszthely
Őszintén a függőségekről, őszintén a járványról
„Ahogy minden területre, a függőségeinkre is nagyon erős hatással van a járványhelyzet” - hangzott el Keszthelyen, a Balaton Színházban, Dr. Zacher Gábor előadásán. Az ismert toxikológus a függőségekről és a járványról beszélt hallgatóságának. Közérthetően magyarázta el a koronavírus megjelenését, jelenlétét, az oltástípusokat és azok jelentőségét is.

Keresetlen őszinteséggel beszélt a függőségekről Dr. Zacher Gábor keszthelyi előadásán. Véleménye szerint nem helyes, ha a függőség alatt csak a negatív dolgokra gondolunk. Az ország legismertebb toxikológusa nyíltan fogalmazott saját függőségeiről, a dohányzásról és a sportról is. Azt is hangsúlyozta, hogy a járványhelyzet is nagy hatással van a függőségeinkre. A vírus és annak hozadéka, az átalakult életünk pedig komoly stresszforrás. Nemcsak a betegségtől félünk, hanem a korlátozásoktól is. A félelem és kiút keresése észrevétlenül okoz függőséget.

"Alapvetően, ami kilendít bennünket, az akár stresszhelyzetet is tud okozni. És ugye ez egy tartósan fönnálló stresszhelyzetet okozott. Nem csak a betegség miatt, hiszen féltettük saját magunkat, féltettük szeretteinket Ugye a 3-4. hullámban már a gyerekek is érintettek voltak. Őket is féltettük. S a tartósan fennálló stressz szorongáshoz vezet. Szorongani pedig borzasztó rossz. S valahogy kell oldani az embernek a szorongását és van, aki ilyen, van, aki olyan, van aki pedig amolyan módot talál erre. Alkohol, gyógyszer, internet, szex, olvasás, sorozat és még millió dolgot mondhatnék. Mondjuk a sport- ez kevésbé- vagy az evés. Na ez nagyon jelentkezett nálunk, hiszen 5 kg COVID hájat tudunk felmutatni."- mondta az ismert szakember.

A főorvos részletesen szemléltette a koronavírus szervezetre gyakorolt hatását, változékonyságát. Beszélt a mutációkról, az itthon megjelenő Covid-változatokról és a jelenlegi kutatási eredményekről is. Zacher doktor kiemelte az oltás fontosságát a tomboló járványban. A kérdésre, hogy lehet-e nagyobb baj a fertőzés számok emelkedését nézve, a következőket mondta.

"Én azt gondolom – ezt a kollégáim nevében mondhatom -, hogy mi ott leszünk és dolgozunk, mert ez a feladat. Most nincs pofázás. Most meló van. De, hogy ebbe mennyire fog idézőjelbe belerokkanni az ellátórendszer, azt nem lehet megmondani. De az biztos, hogy a 3. hullámban a végletekig feszített volt ez a történet. S nem tudom, hogy még egy ilyet elbírna-e valójában a rendszer. Hiszen gép van, gyógyszer van,eszköz van ,fertőtlenítőszer van, védőeszközök, minden van,az ember az, amelyik ebből az egész történetből azt gondolom- nem azt mondom, hogy hiányzik, de nincs benne elég."

Zacher Gábor a kommunikáció hiányosságát emelte ki a koronavírus megjelenésének kezdete óta. Véleménye szerint Magyarországon a járványkezelés elsősorban politikai és nem szakmai kérdés.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 11. szerda 17:14 | Keszthely
Harmadok alkalommal szervezett tanácskozást a témában a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Keszthely
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
| 2023. már. 8. szerda 16:36 | Keszthely
Önismeret, empátia-tolerancia képesség és kommunikációfejlesztő program indult Keszthelyen.
| 2022. okt. 12. szerda 17:02 | Keszthely
A Család- és Gyermekjóléti Központ szervezett konferenciát, hogy segítség a városban működő intézményeket
| 2017. már. 31. péntek 10:46 | Keszthely
Több kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.