Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A lelki egészségre koncentráltak
2023. okt. 11. szerda | Keszthely
A lelki egészségre koncentráltak
Az alkohol- és droghasználat, valamint a negatív kortárs hatások is téma volt a Lelki egészség konferencián. A Család- és Gyermekjóléti Központ harmadik alkalommal szervezte meg a programot, amelyre főként pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket vártak. Az érdeklődők a Zöldmező utcai iskola legújabb projektjébe is betekinthettek.

A tapasztalatok és a statisztikák is azt mutatják, hogy a fiatalok egyre korábban találkoznak a különböző drogokkal és az alkohollal. Már általános iskola felső tagozatában jellemző valamelyik vagy mindkettő fogyasztása. A szakemberek szerint sok múlik a családi példán, ugyanakkor a szociokulturális közeg kifejezetten erősen befolyásolja a szerhasználatot. Az interneten rendelhető, illegális és ellenőrizetlen drogok – mint például a műfű - pedig veszélyeket is rejtenek magukban.

„A könnyű elérhetősége, a szankcióknak a hiánya, valamint, hogy olyan társadalmi rétegekhez eljut, akik eddig esetlegesen a pénz tekintetében, vagy az elérhetőség tekintetében nem tudták maguknak megengedni. Mivelhogy nem egy állandó minőségű szerről beszélünk, mint a nagy ismertek - ott azért annak a hatásmechanizmusát, esetlegesen a kezelését, a lefolyását, egyebeket ismerjük – ezek szállítmányról szállítmányra változhatnak, és emiatt nagyon sok olyan, akár viselkedési vagy mortalitásbeli problémák lehetnek, amiket sajnos csak a hírekből hallunk csak.” - mondta Nágel Kornél, a addiktológus konzultáns.

A Zöldmező tavaly indította útjára Békés Iskola nevű programját. Ennek keretében számos előadást tartottak a fiataloknak, és bevonták őket különböző interaktív foglalkozásokba. A projekt az iskolai erőszak témáját járta körül. A diákok megismerhették az áldozat és a bántalmazó szemszögét is. A konferencia jó lehetőséget biztosít arra, hogy új ismeretekkel, új impulzusokkal gazdagodjanak a résztvevők, illetve segítséget kaphattak a felmerülő krízishelyzetek kezelésére.

„Lelki egészség tekintetében nem mondhatom azt, hogy jól állunk. Azt viszont mondhatom, hogy elindult egy olyan folyamat a társadalomban, hogy kezd egyre kevésbé cikivé válni, hogy én esetleg rosszul vagyok. Úgy gondolom, hogy a kulcs az, hogy azok a változások elinduljanak, hogy merjünk beszélni az érzelmeinkről, és merjünk ledobni bizonyos fátylakat, Maya fátylait magunkról, hogy meg tudjuk élni önmagunkat. Minél közelebb kerülünk önmagunkhoz, annál jobba tudunk utána együttműködni.” - tájékoztatott Jakabfi László, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A Lelki egészség konferenciát Vozár Péterné nyitotta meg. Keszthely alpolgármestere arról beszélt, a testi mellett a lelki egészség is fontos ahhoz, hogy teljes és kiegyensúlyozott életet éljünk. Hozzátette, városvezetőként hisz a közösség erejében, és az ehhez hasonló rendezvények fontosságában.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. jan. 25. kedd 10:13 | Keszthely
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
| 2021. okt. 14. csütörtök 15:47 | Keszthely
Szakmai konferenciát tartott a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ kedden a Balaton Színházban
| 2021. jún. 15. kedd 13:31 | Keszthely
Az elsősegéjnyújtásra és a fiatalok lelki egészségének megőrzésére helyezték a hangsúlyt.
| 2020. júl. 21. kedd 10:39 | Keszthely
A július 1-től újranyitott Egészségfejlesztési Irodában új kollégákkal várják az érdeklődőket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Hévíz
A technológiai fejlődésben rejlő lehetőségekről és veszélyekről tanácskozott az országos ipartestület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.