Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Önismeret, empátia-tolerancia képesség, kommunikáció fejlesztés diákok számára
2023. már. 8. szerda | Keszthely
Önismeret, empátia-tolerancia képesség, kommunikáció fejlesztés diákok számára
Önismeret, empátia-tolerancia képesség és kommunikációfejlesztő program indult Keszthelyen. Az interaktív foglalkozások célja az, hogy a városban tanuló diákok felismerjék és kezelni tudják a nehéz és komoly stresszel járó élethelyzeteket. A képzést eredetileg tizenhat fő részvételével tervezték, de húsz diák jelentkezett.

Keszthelyi általános- és középiskolás tanulók jelentkeztek a kortárs segítő, fejlesztő foglalkozás-sorozatra. Hetediktől a tizenharmadik osztályos korig kötötték ki a szervezők az életkorhatárt. Horváth Móna Csilla már rendelkezik tapasztalatokkal: "Az Asbóth iskolából érkeztem. Az osztályfőnököm mutatta ezt a programot. A korábbi tapasztalataim alapján nagyon jó tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatosan. Nagyon jól meg tudtam nyílni és nagyon jó tanácsokat kaptam. És hát ugye közszolgálati is... és egyszerűen tökéletes."

Az első foglalkozás kezdete előtt a városvezetés nevében Vozár Péterné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A fejlesztő programot a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal együttműködve szervezte meg. A megnyitón a képzésen közreműködő szervezetek vezetői, valamint előadói is részt vettek. "Azt reméljük tőle, hogy a fiatalok, akik ebben a programban részt vesznek, a későbbiek során be tudják vonni a saját közösségüket. Azt a teret, ahol ők mozognak, az iskolai, a baráti közösséget. Ezek után azokban a programokban, amikben ők részt vesznek, támogatólag azokat a diákokat is be tudják vonni, akik esetleg elkallódnának" - fogalmazta meg véleményét a programról dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó, a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársa.

A kortárs segítő program során a tudásátadás csoportos foglalkozások keretében zajlik. A diákok játékos formában tanulnak kommunikációs technikákat, önismeretet, empátia és tolerancia alapokat. Az előadók konfliktus- és stresszkezelést is tanítanak; de jogi, pénzügyi alapismereteket és életmód tanácsokat is adnak. Jakabfi László, a  Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta: "Nagyon sok helyen működik az országban. Mi Keszthelyen azért kezdtük ezt el, hogy mivel Keszthely járásközpont, és nagyon sok gyerek jár be vidékről, kisebb falvakból, illetve a környező megyékből, akik közel vannak, ezért legyen egy olyan közösségépítő ereje is, ami megtartja itt a fiatalokat, és együtt tudnak találkozni, foglalkozni egymással, és át tudnak lendülni a kamaszkornak azon a nehéz pillanatain, amik várnak rájuk."

A tematika és foglalkozás-tervezetek kialakításánál komoly hangsúlyt fektettek arra, hogy az átadott ismeretek az életben és a társas környezetben is egyből, hatékonyan alkalmazhatók legyenek. A kortárs segítő program május tizedikén zárul.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. szep. 30. péntek 18:19 | Alsópáhok
A falmászás fejlesztő hatással van a gyerekekre.
| 2014. szep. 8. hétfő 11:02 | Keszthely
Mozgás és koordinációs készségfejlesztő elemekkel bővült a Zöldmező utcai iskola játszótere.
| 2017. jan. 20. péntek 13:48 | Keszthely
Az önismeret és a lelki fejlődés a célja a Balaton Színház Meseszövő Műhelyének.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Keszthely
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
| 2022. okt. 12. szerda 17:02 | Keszthely
A Család- és Gyermekjóléti Központ szervezett konferenciát, hogy segítség a városban működő intézményeket
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.