Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Akik közösen hallgatnak mesét, nem idegenek többé
2017. jan. 20. péntek | Keszthely
Akik közösen hallgatnak mesét, nem idegenek többé
Mesét hallgatni gyűlnek össze az érdeklődők hónapról hónapra a Balaton Színházban. A Meseszövő Műhely nagyon népszerű, sokan visszatérő vendégek, de mindig érkeznek új arcok is. A mesék varázslatos világa sokat segít az önfejlesztésben és az életben felmerülő problémák megoldásában.

Az önismeret fejlesztése a célja a keszthelyi Meseszövő Műhelynek. A résztvevők havonta egyszer találkoznak, és minden alkalommal újabb és újabb mesét hallgatnak a világ népmesekincséből. A történet után megbeszélik a hallottakat, és mindenki a saját élethelyzetére fordíthatja le a mese motívumait. Az egy éve indult műhelyfoglalkozás népszerű a keszthelyiek körében.      

„Ezekben a mesékben, amiket itt hallottam, meg aztán mikor különböző történeteket olvasok, akkor mindegyik történetből valami kicseng, ami az embernek a saját érzésvilágát tükrözi, ami iránymutatást ad az életéhez, amivel jobban megismeri önmagát. Azt javaslom, hogy aki nem hiszi, az járjon utána.” - mondta egy résztvevő, Keszey Ágnes.

A meseterápia módszerét Boldizsár Ildikó alkotta meg. A módszer abból a felismerésből táplálkozik, hogy nincsen olyan élethelyzet, aminek ne lenne mesebeli párja. Éppen ezért a mesék alkalmasak arra, hogy akár egyéni terápia keretén belül is a résztvevők felismerjék az életükben lévő problémákat, és megoldást találjanak azokra.

„Minden mese egy konfliktusból, egy krízishelyzetből indul ki, minden mese úgy kezdődik, hogy bemutat egy hiányállapotot. bemutat valamilyen kaotikus, rendezetlen állapotot, aztán a mesehőssel együtt végigjárhatjuk a rendteremtés útját. Minden mese, főleg itt most a varázsmeséket értem ez alatt, minden mese végül is egy rendeződéssel végződik, aminek még egy fontos jellemzője az, hogy ez alatt az út alatt, ami nem veszélytelen, és próbákkal teli, a mese hőse egy fejlődési szintet is lép.” - tájékoztatott Kreil Melinda, meseterapeuta.

A keszthelyi Meseszövő Műhelynek minden évadban van egy témája, ez idén  a”Mese mint tükör” címet viseli. A meseterapeuta a témához kapcsolódóan választ hónapról hónapra mesét, amit közösen dolgoznak fel a csoportban. A résztvevők mindenkit bíztatnak arra, hogy próbálja ki a mesék varázserejét. Erre legközelebb február 15-én, szerdán lesz lehetőségük.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen is bemutatták az Illatok kalandjátéka című kiállítást.
| 2023. dec. 20. szerda 16:42 | Keszthely
Újra útjára indult a Balaton Színház népszerű programsorozata, a Világjáró Klub.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.