Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nem elég beszélni róla, tenni is kell az egészségünkért!
2021. nov. 22. hétfő | Keszthely
Nem elég beszélni róla, tenni is kell az egészségünkért!
Tízedik alkalommal rendezte meg közösségépítő programját a keszthelyi No1 Biliárd és Darts Szalon és Pizzéria. Ezúttal az egészség és annak megőrzése került fókuszba. Dr. Raposa László Bence dietetikus tartott előadást pénteken este a nagyszámú közönségnek.

Dr. Raposa László Bence dietetikus. A szakember örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy szülővárosában beszéljen az érdeklődőknek az egészséges táplálkozásról, annak alapelveiről és betarthatóságáról. A dietetikus kiemelte, nagyon fontos a nyersanyag kiválasztás és az ételkészítési eljárások is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott és ajánlott okos tányér bemutatására is sor került. Az okos tányér, élelmiszer csoportokra bontva tartalmazza az élelmiszerek fogyasztásának javasolt minőségét és mennyiségét is. A szakember hangsúlyozta! Az egészségünkért mi magunk tudunk csak tenni. Az egészség megőrzése, a prevenció, a betegségmegelőzésért folytatott egészséges táplálkozás egyre több háztartásban kell, hogy előtérbe kerüljön és arra, már egészen kis korban megtanítsuk gyermekeinknek is.

"Nagyon fontos alapvetően, hiszen azt tudjuk, hogy már gyermekkorban kialakulnak azok az alapvető szokások és a habitus, ami majd a későbbi fiatal felnőttkor, illetve a felnőtt kor folyamán is beidegződésként működik. Ezért nagyon nagy jelentősége van annak, hogy már gyerekkorban az egészséges táplálkozással találkozzunk, illetve azon szokások szerint próbáljunk meg táplálkozni, gyermekeink táplálkozását nyilván pozitív irányba befolyásolni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének már kifejezetten 6-17 éves korosztályra is megtalálható ez az okos tányér ajánlása."- mondta a dietetikus szakember.

Raposa László Bence előadása a vendéglátóhely tízedik olyan programja volt, aminek célja a közösség építése. Több témában szólították már meg a lakosságot, ezúttal az életünk fenntarthatóságának alapja, az egészség állt a középpontban.

"Én azt gondolom, hogy az embereknek nagyon fontos az egészsége. Maximum nem mindig sikerül ezt kellőképpen figyelemmel kísérnie. Itt a No1 szalonban többféle előadást is tartunk. Vannak ezek között sport rendezvények, és vannak ezek között könnyűzenei rendezvények is. Az elmúlt kettő évben sajnos nem tudtunk szinte semmilyen rendezvényt tartani, de tervben volt már az is, hogy előbb utóbb az egészséges életmóddal, az egészségről szóló rendezvényeket is szervezünk. Hát most eljött ennek az ideje."- mondta el Barta Dorián.

Az egészséges táplálkozás ott kezdődik, hogy több zöldséget, gyümölcsöt, halat és szárnyas eszünk, megpróbáljuk csökkenteni  szénhidrát, cukor, só és az állati zsiradékbevitelt –hangzott el a  nagy érdeklődésre számot tartó előadáson.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Keszthely
Országos rendezvénysorozat keretében kaphattak választ a kérdéseikre a gondosóra iránt érdeklődők.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Keszthely
Egészségügyi témával folytatódott a Pelso Társaság februárban indult előadássorozata.
| 2024. feb. 14. szerda 19:02 | Keszthely
A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője tartott előadást Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.