Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Tabuk nélkül a férfi egóról - Pilát Gáborral
2022. már. 4. péntek | Keszthely
Tabuk nélkül a férfi egóról - Pilát Gáborral
Pilát Gáborral kezdődött meg a “Nők hete” rendezvénysorozat a Balaton Színházban. A népszerű író a párkapcsolatokkal foglalkozó hazai irodalom egyik jelentős szereplője. A keszthelyi közönség “A férfi ego” című ismeretterjesztő előadását hallgathatta meg.

Az emberi viselkedést tűélesen ismerő író kezdetben az üzleti szektorban tevékenykedett. Egy idő után felismerte, hogy párkapcsolati, életvezetési kérdésekben való meglátása más irányba tereli életét. Smidhoffer Eszter most ismerkedik Pilát Gábor munkásságával: "A többi hallgatóhoz hasonlóan én is a “nők hete” rendezvénysorozat miatt jöttem el. Kíváncsi vagyok, érdekel Pilát Gábor előadása, mint ahogy a női lélek, akár a férfi egó témakörében. Kíváncsian várom a többi előadót is."

A közönség soraiban jobbára hölgyek ültek. Pilát Gábor “A férfi ego” címet viselő előadásában a férfi és nő közötti különbségeket boncolgatta. Párkapcsolati témában az első könyve hat évvel ezelőtt jelent meg, amely máig több, mint hatezer példányban fogyott el. Azóta számos kiadványa is napvilágot látott, valamint saját rádió- és televízióműsora van. Keszthelyre párja is elkísérte. Pesti Tímea így fogalmazott: "Elkísérem általában az előadásokra, hiszen engem is nagyon érdekel ez a téma. A környezetünkben rengeteg olyan dolog történik párokkal, akár egyedül élőkkel, akik nagyon sokat szenvednek és nagyon jólesik nekik, amikor megkapják ezeket a jó kis tanácsokat."

Pilát Gábor az alapítója a “Tabuk nélkül a párkapcsolatról” címet viselő Facebook oldalnak. Jelenleg több, mint 130.000 követője van, és a közösség folyamatosan növekszik. "Azért amikor már otthon erre szükség van, hogy játszmázni kelljen; arra kelljen figyelni, hogy mit mondhatok, hogy’ reagálhatok - az már nem jó. Ott már nem beszélhetünk arról, hogy “tabuk nélkül”. A tabuk nélkül való beszéd vagy élés - én azt gondolom, hogy az messze nem azt jelenti, hogy nagyon szélsőségesen és nagyon vulgárisan és nagyon polgárpukkasztóan… hanem egész egyszerűen csak őszintén" - mondta az író.

Jövő hét péntekig szinte minden nap előadások, kiállítások, mozgásformák bemutatója várja a hölgyek mellett,  a férfiakat is Keszthelyen, a Nők hete rendezvénysorozaton a Balaton Színházban.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. már. 2. csütörtök 15:48 | Keszthely
Elkezdődött a Nők hete programsorozat is.
| 2020. már. 6. péntek 19:08 | Keszthely
Négy keszthelyi alkotó mutatkozott be a Nők Hetében.
| 2019. már. 12. kedd 15:48 | Keszthely
Ismeretterjesztő és színházi előadásokkal, kiállításmegnyitókkal várták az érdeklődőket.
| 2018. már. 5. hétfő 18:29 | Keszthely
Amatőr festők és gyöngyékszer készítők tárlatával indult el a Balaton Színház programja.
| 2017. már. 9. csütörtök 16:50 | Keszthely
Irodalmi gondolatokkal köszöntötték a hölgyeket a Nők hete záró előadásán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.