Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rím-lények a nőkről
2017. már. 9. csütörtök | Keszthely
Rím-lények a nőkről
A nőket dicsőítették tegnap a Balaton Színházban. A Nők hete programsorozat zárásaként Mészáros Ferenc költő mondta el néhány saját és több más – magyar és külföldi – költő nőkről, nőkhöz írott versét. A kilencedik alkalommal megszervezett Nők hete programsorozat idén is nagy sikernek örvendett, és már 2018-ra is megvannak a tervek.

Irodalmi gondolatokkal zárták a Nők hetét március 8-án a Balaton Színházban. Mészáros Ferenc költő számos magyar és külföldi alkotó gondolataival méltatta a hölgyeket. A költő hangsúlyozta, a nők az öröklétet biztosítják a férfiak számára, és fontos, hogy egy évben nem csak egy napon, Nők Napján emlékezzünk rájuk. Véleménye szerint a férfiak nem ismerik a nőket, és soha nem is fogják tudni teljes mértékben megismerni őket.

„Ha úgy nézzük, csak biológiailag, akkor a nő a teremtés fészke. Tehát valójában az életnek ő a fészke, belőle árad az élet. Én úgy gondolom, nem csak, mint költő, hanem, mint ember is – bár én azt vallom, hogy minden ember költő, csak nem mindenki ír verset – én azt vallom, hogy a világunk minőségét az határozza meg, hogy ez a tény, hogy az élet a nőből árad, ez milyen pozícióban van. Az emberi létezés hierarchiájában milyen helyre van téve. Akár egy jogrendben milyen helyen van.” - mondta a költő.

A rím-lények a nőkről című esten nem csak Mészáros Ferenc, de több résztvevő is olvasott fel verset többek között Heinrich Heinetől és Nietzchetől is. A programot egy orosz költőnő, Ahmatova költeményével nyitották és zárták.A Nők hete minden évben nagy érdeklődésre tart számot, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai pedig igyekeznek gazdag és változatos programokat kínálnia  résztvevőknek.

„Kilencedik alkalommal szerveztük meg, és mondhatom azt, hogy mindig nagyon jól sikerül, hiszen a nők is, a férfiak is nagyon várják a tavaszt a hosszú tél után, és mi próbálunk ehhez nagyon jó programokat szervezni. Nagyon jó volt szerintem a szombat délutáni program, sokan voltak, sokan voltak kíváncsiak, hogy az idei trendek mik lesznek, hogyan  sminkeljük magunkat, hogyan legyünk még szebbek, és főleg hogyan érezzük magunkat jól a bőrünkben. Nagyon jó volt Belső Nóra pszichiáter előadása a kapcsolatokról, a kapcsolatok építéséről.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A szervezők már készülnek a jövő évre, a 2018-as Nők hetéről azt már tudni lehet, hogy egy neves gasztrobloggert szeretnének Keszthelyre invitálni. A verses est résztvevői pedig a jövőben is találkoznak majd a Balaton Színházban. A Versfészekben a költészet és világ viszonyát boncolgatják majd az érdeklődők.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

| 2024. már. 7. csütörtök 19:15 | Keszthely
Cserepes és vágott növényeket, tavaszi virágokkal várják a vásárlókat március 8-án.
| 2023. már. 20. hétfő 17:52 | Keszthely
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
| 2023. már. 7. kedd 17:05 | Alsópáhok
A Déryné ifjasszony című színművet láthatta a közönség.
| 2021. már. 8. hétfő 14:53 | Keszthely
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
| 2020. már. 9. hétfő 15:34 | Keszthely
Kedvezvényes jeggyel és ingyenes tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.