Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Készülnek a virágboltok a nőnapra
2024. már. 7. csütörtök | Keszthely
Készülnek a virágboltok a nőnapra
Pénteken lesz a nemzetközi nőnap. A világnapot az ENSZ is nyilvántartja, hazánk először 1913-ban csatlakozott a nőnapi felhíváshoz. Erre a napra a virágboltok is készülnek, hiszen ilyenkor nagyobb forgalmat realizálnak az átlagosnál. A vágott virágok mellett egyre többen keresik a cserepes növényeket.

A keszthelyi piacon is megjelentek már a virágok. A korai tavasznak köszönhetően egyre többen keresik az évszakra jellemző növényeket – a nárciszt, a jácintot és a tulipánt. Március 8-án szokás, hogy a férfiak egy szál virággal lepik meg nőtársaikat. Sokan nem csak közvetlen családtagjaikat, hanem barátaikat, kollégáikat is megajándékozzák.

„Szeretem a nőket, megmondom őszintén. Ez ma nem divat a férfiaknak ilyet kijelenteni. Szeretem a nőket, és örülök, hogyha ők is örülnek. A nőknek egy szál virág – rá kellett jönnöm – mindennél többet ér.” - mondta Nagy László.

Az első, nőnaphoz köthető esemény 1857-ben volt, amikor a textiliparban dolgozó nők tüntettek New Yorkban. Az első nemzetközi nőnapot 1909-ben tartották az Egyesület Államokban. Hazánkban már az első világháború előtt országszerte rendezvényeket szerveztek, aztán a Rákosi korszakban kötelező lett. Ezért tartják ma is sokan azt, hogy kommunista ünnep, holott a rendszerváltást követően elvesztette eredeti, munkásmozgalmi hangulatát.

„A nőnap nálunk a klubban nagyon kellemesen és nagyon kedvesen telik. A férfiak készülnek, műsort adnak, virágot adnak, és egyáltalában mosolygós lesz az a napunk.” - tette hozzá Bajzik Lajosné.

A Viva Virág minden évben nagy erőkkel készül a nőnapra. A bolt előtt felsorakoztak a tavaszi cserepes virágok. Azálea, primula, jácintok és nárciszok is vannak a kínálatban. Emellett különböző kompozíciókat is összeállítanak, hiszen ezek is népszerűek a vásárlók körében. A tapasztalat azt mutatja, hogy a nőnap ma is kedvelt ünnep, a férfiak ilyenkor felkeresik a virágboltokat, hogy kedveskedjenek a hölgyeknek.

„Rengeteg csodaszép virágot hoztunk nőnap alkalmából is. Nagyon sok cserepes, illetve vágott virágunk van. Mindegyik csodaszép, friss, illatos, tavaszi virág. A tulipántól a frézián át a jácintig, a különböző cserepes virágokig, boglárka, minden megtalálható a kínálatban. Készülünk előre elkészítetett csokrokkal, szál virágokkal is, illetve gyönyörűen becsomagolt cserepesekkel, valamint kis tavaszi kiskertekkel is, amik asztalra tehetőek.” - tájékoztatott Hamarics Cintia, a Viva Virág virágkötője.

Sokan a vágott virágot kedvelik, ebből is bő választék van a virágboltokban. Az egész évben kapható, hagyományos növények mellett itt is megjelentek a szezonális, tavaszi virágok. Az üzletek felkészültek, hogy senki ne maradjon köszöntés nélkül március 8-án.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. már. 20. hétfő 17:52 | Keszthely
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
| 2023. már. 7. kedd 17:05 | Alsópáhok
A Déryné ifjasszony című színművet láthatta a közönség.
| 2021. már. 8. hétfő 14:53 | Keszthely
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
| 2020. már. 9. hétfő 15:34 | Keszthely
Kedvezvényes jeggyel és ingyenes tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket.
| 2020. már. 7. szombat 09:17 | Keszthely
Március 8-a a lányokról, hölgyekről szól. A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet kifejezésének napja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.