Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Női szemmel
2018. már. 5. hétfő | Keszthely
Női szemmel
Kiállítások, előadások nőkre szabva, egy héten keresztül – ez a szombaton elindult nők hete rendezvénysorozat. A Balaton Színház rendezvényét amatőr festők és gyöngyékszer készítők kiállítása nyitotta meg. A keszthelyi alkotókról elhangzott, hogy a festészet nyelvén, más-más módon szólnak közönségükhöz. A kiállító keszthelyiek: Berki Nóra, Kovács Andrea, Molnárné Péter Beatrix, Németh Judit, Raj Zsuzsanna, Török Csilla.

Ahány alkotó, annyiféle művészi látásmód köszön vissza a Nők hetét elindító kiállításon. A program célja már évek óta, hogy megmutassa a helyi és környékben elő nőkben milyen tudás van.  Azokban a nőkben, akik ugyanakkor nem félnek ezt megmutatni. Portrékat és tájképeket hozott el a tárlatra Németh Judit. Három gyermeke mellett az alkotással tud kiszabadulni a hétköznapok monotonitásából. Témaválasztása teljesen változó: „Éppen ami a lelki világomat tükrözi; van amikor portrét, van amikor egy sétálás közepette találkozom egy olyan képpel, amit szívesen megfestenék, akkor azt úgy rögtön, egyből…teljesen változó. Én úgy gondolom, hogy még nem találtam meg a saját utam és még keresgélem, hogy mi az, ami a leginkább közel áll hozzám.” 

A tehetség és az alkotóvágy nemtől független – mondta el a keszthelyi alkotók kiállítását megnyitó Váncsa Ildikó. A másfél éve Keszthelyen élő festőművész elmondta, hogy nagyra becsüli a kiállítókat, akik munkájuk mellett végzik művészi tevékenységüket. Kifejtette: látható, hogy nagy odafigyeléssel, magukat képezve festenek a kiállítók. 

„Az pedig, hogy valaki hova jut el, az a munkán múlik, azon a munkamennyiségen,a mit belefektet abba, amit létre akar hozni. én azt szoktam mondani, nem elég tehetségesnek megszületni. Ugyanúgy mint bármilyen szakterületen az embernek képeznie kell magát és úgy egy picit talán mindig előbbre és előbbre tud jutni” - nyilatkozta Váncsa Ildikó. 

Különféle gyöngyékszereket is megcsodálhatott a színház közönsége. Egy javarészt budapesti alkotókból álló közösség mutatta be, hogy milyen csodákat lehet létrehozni gyöngyből. Kristályok, japán és cseh üveggyöngyök felhasználásával a legváltozatosabb formában készülhetnek karkötők, nyakékek, fülbevalók.

Boglári-Soponyai Andrea, gyöngyékszer készítő: „Mi mind a négyen rendes munkánk mellett készítünk gyöngyékszereket. Ez nekünk kikapcsolódás, szenvedély, alkotás, kiteljesedés és megmutathatjuk azt, hogy mit tudunk. Hibába gondolja valaki azt, hogy hú leülök és megcsinálom, ehhez térlátástól kezdve nagyon sok minden kell, mert hogyha meglátunk egy mintát, akkor tudnunk kell, hogy hol kezdődik és hol végződik, hogy éppenséggel melyik gyöngybe öltünk, honnan jövünk ki.”   

A két kiállítással elindult nők hete március 9-ig számos programmal vár mindenkit, nem csak nőket. Különféle témájú előadások, mozgásformák, színdarab és hangverseny is tarkítja a programsort.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. már. 2. csütörtök 15:48 | Keszthely
Elkezdődött a Nők hete programsorozat is.
| 2022. már. 4. péntek 16:23 | Keszthely
Pilát Gábor íróval kezdődött meg a “Nők hete” rendezvénysorozat a Balaton Színházban.
| 2020. már. 6. péntek 19:08 | Keszthely
Négy keszthelyi alkotó mutatkozott be a Nők Hetében.
| 2019. már. 12. kedd 15:48 | Keszthely
Ismeretterjesztő és színházi előadásokkal, kiállításmegnyitókkal várták az érdeklődőket.
| 2017. már. 9. csütörtök 16:50 | Keszthely
Irodalmi gondolatokkal köszöntötték a hölgyeket a Nők hete záró előadásán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.