Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megnyitott a piac Gyenesdiáson
2022. ápr. 12. kedd | Gyenesdiás
Megnyitott a piac Gyenesdiáson
Megnyitotta kapuit a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér. A nyitónapon nem csak a termelők árulták portékáikat, hanem a kertészkedni szándékozók is kaptak tanácsokat, ötleteket. A piac első napján kulturális műsor is várta a látogatókat.

Kis óvodások gyermekdalokkal, tánccal szórakoztatták a közönséget a  Gyenesdiási Piac nyitónapján. A népszerű termelői és balatoni halpiac a 13. szezont kezdte meg. A bejáratott piacon mára igazi közösségi térré is alakult.

"Nagyon sok 2022. évi rendezvénynek helyszínt fog adni a piacterünk és ezzel együtt természetesen nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy ilyenkor piacnyitókor a Keszthelyi Burgonyakutató Intézetnek itt vannak a burgonya fajtái és természetesen ezzel együtt a vetőburgonya akció is most veszi kezdetét. Valamint a húsvéti bevásárló nap is ma van."- mondta el Gál Lajos polgármester.

A nagyközönséget vonzó piaci forgatagban az emberek megkeresték azokat a standokat, ahol az ünnepekre különlegességeket is kínáltak a helyi és környékbeli termelők. Megkóstolhatták a házikolbászt, a kézműves sajtokat. Választékból és vásárlóból sem volt hiány. A házi finomságok között bőven lehetett válogatni.

"Most a Húsvéthoz készülődve fürjtojást vettem, ami egy füstölt és egy chili ízesítéssel van, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon különlegesség lesz a húsvéti asztalon, ill. egy 100%-os gyümölcsital, ami úgy gondolom, hogy tél végén nagyon fontos az immunrendszer erősítéséhez."- mondta Krasznai Tamásné.

Szezonális zöldárut még nem árultak az őstermelők. Nincs itt az ideje, de megjelent már a magyar eper a zöldség, gyümölcs standokon.  A háztáji, kiskerti zöldségtermesztés ismét igen népszerűvé vált. A gyenesi piacon már az első napon sokan vásároltak vetőburgonyát, válogattak a zöldségpalánták között. A hobbikertészkedésre az igény évről évre nő.

"A fiatalabb korosztály az egészséges életmódhoz való hozzájárulás, hogy az emberek otthon saját palántát, saját gyógy-és fűszernövényeket tartsanak, hogy a fiatal, az idősek, a gyerekek saját maguknak – akár ebben segítenek-, hogy nem vegyszerezett, nem génmódosított növényeket fogyasztanak, hanem tényleg a saját maguk bio kis kertjeiben megnevelt paprika, paradicsom és egyéb növényeket előállítanak."- adott tájékoztatást Volner Richárd.

A kertészkedés iránt érdeklődők szaktanácsot is kaptak az első napon. Az Első Balatoni Hal és Termelői Piacon friss tojás, friss zöldség, tej, kenyér, hal és egy jó szó minden vásárlónak jutott a szezonnyitón.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
| 2023. aug. 15. kedd 14:43 | Rezi
A teljes szőlőhegyoldalt ellepte estére a filmnéző közönség.
| 2021. aug. 4. szerda 19:08 | Keszthely
Magasak a zöldség- és gyümölcsárak.
| 2021. ápr. 13. kedd 19:07 | Gyenesdiás
Jelentős fejlesztéssel újult meg a termelői piac Gyenesdiáson.
| 2020. aug. 4. kedd 16:42 | Hévíz
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.