Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A termelőtől a fogyasztóig
2020. aug. 4. kedd | Hévíz
A termelőtől a fogyasztóig
A tehénfejést vehették szemügyre és a friss tejet is megkóstolhatták az érdeklődők a hévízi piacon. A programsorozat célja, hogy a vásárlók megismerjék az árusokat, és lássák azt, hogy hogyan jut el az adott termék az előállítótól a fogyasztóig. Korábban már bemutatkoztak a kézművesek, most pedig Korosa Andráson volt a sor, de a nemezelés technikájába is bepillantást lehetett nyerni Dancsecs Diána jóvoltából.

Tehénfejésre vállalkoztak a gyerekek a hévízi piacon. A vásárcsarnok melletti füves területen Bazsalikom és Boróka várta az érdeklődőket, akik szemügyre vehették a fejés technikáját, a bátrabbak pedig maguk is kipróbálhatták ezt az egyáltalán nem könnyű műveletet. Sokaknak először volt alkalmuk ilyennel találkozni, mások azonban már gyakorlottan vették szemügyre a fejést.                              

„Nagyon szeretünk minden ilyen rendezvényt, ami itt a piacon van, és fontosnak tartom, hogy a gyerekek testközelből lássák az állatokat, aminek a termékeit fogyasztjuk otthon is.” - mondta egy érdeklődő, Márton Aliz.

A hévízi piacon Korosa András vállalta, hogy bemutatja a tehénfejést az érdeklődőknek. A piac vásárlói nem csak a kézi, hanem a gépi fejést is szemügyre vehették. Korosa András azt mondja, nagyon fontos népszerűsíteni a helyi termelőket, hiszen ezek a termékek amellett, hogy a közelünkben vannak, természetes összetevőket tartalmaznak, így rendkívül egészségesek. Ugyanakkor az is lényeges, hogy a vásárlók tudják, hogy honnan erednek ezek a termékek.           

„Inkább az idősebbek körében van ez, hogy a nagymama még emlékszik a langyos tejre, meghajtották, de a mai fiatalok körében egyáltalán, sőt. Annyira naturális ízekre vagyunk rászoktatva, az ilyen semleges, semmilyen ízű dolgokra, hogy nekik fura például az, hogy egy tejnek van íze, hogy langyos mondjuk a tej, és, hogy mondjuk tehénszaga van. Az nem tehénszag igazából, hanem az adott állat amit legel, annak a tükrében a tejnek van íze.” - tájékoztatott a gazdálkodó.

A programsorozat az idei évben vette kezdetét Hévízen. A különböző bemutatók célja, hogy a termelőket közelebb hozzák a vásárlókhoz. A piacon fontosnak tartják, hogy a helyi termékek előállítóit megismertessék a fogyasztókkal, ugyanakkor cél az is, hogy az érdeklődők lássák az a folyamatot, ahogy egy adott termék a termelőtől a vásárló asztalára kerül.           

„Azt vettem észre, hogy ez a most sajnálatosan dúló járvány - ami Zala megyében különösen erős, a legjobbak között vagyunk idézőjelben – egyfajta falat vont az emberek közé, és valahogyan a korábban megszokott bizalom a vásárlók és az eladók között egy kicsit megingott és távolságtartók lettek az emberek. Szerettem volna ezt a falat lebontani, közelebb hozni, megismertetni a vásárlókat és az árusainkat, ezért találtuk ki ezt az akciót.” - emelte ki a piac vezetője, Benkő Lajos.

A tehénfejés mellett a nemezelés technikáját is figyelemmel kísérhették az érdeklődők. Korábban már bemutatkoztak a piacon áruló kézművesek és a vezetőség a jövőben is számos lehetőséget kínál az árusokkal való ismerkedésre. Emellett a piaci napokon kívül gazdaságok meglátogatására is lehet jelentkezni.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
| 2023. aug. 2. szerda 14:37 | Keszthely
A nyári szezonban most főleg német, cseh, lengyel és szlovák turisták vásárolnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.