Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Családi délután, szabadtéri mozizással Rezin
2023. aug. 15. kedd | Rezi
Családi délután, szabadtéri mozizással Rezin
Piknikmozis családi délutánt tartottak Reziben. Második alkalommal szervezték meg az eseményt, melyen műsorral, valamint helyi termelők portékáival várták az érdeklődőket. Sötétedéskor az „Indul a bakterház” című filmet játszották le a szabadtéri mozivásznon.

18 órától várták a kikapcsolódni vágyókat a szervezők a Szőlészet-borászati hagyományok házánál a Rezi szőlőhegyen a finomságokkal. A vetítés kezdete előtt a Rezi-dance tánccsoport produkcióját tekinthették meg a programra ellátogatók. Az együttesben a gyermekek négy korosztályban ismerkedhetnek meg a különféle táncstílusokkal– főként modern tánccal, show tánccal, jazz-el és színpadi látványtánccal. Minden alkalommal nagy sikert aratnak.

KOCSMÁR ANITA, az egyik fellépő édesanyjának nagyon tetszett a kezdeményezés: „Ez a légkör, ami itt látható Reziben, ez nagyon családias. A helyi termelők, hogy ők mit árulnak, az ő portékáik nagyon fontosak. Illetve a kislányom a Rezi-danceben táncol, és ők tavaly is és most is fellépnek itt, és őt kísértük el.

A családi délután a Nyitott Pincék Éjszakája programsorozat része. A júniusban és júliusban megtartott napokon a közönség látogatott el a pincékhez, ez alkalommal viszont a pincészetek költöztek ki a közös helyszínre. A programsorozat fő feladata a helyi termelők bemutatása és a közösségi események népszerűsítése. A térségben élők szívesen vesznek részt ezeken a rendezvényeken.
METZNER ZOLTÁN "hétvégi Reziként" látogatott ki a rendezvényre: "Minket pedig a szomszédasszony invitált erre a mai rendezvényre. Friss lakosok vagyunk itt a nagycomai úton Reziben. Húsvét után, április végén vásároltunk egy nyaralót. Felvidékiek vagyunk és hát követtük a szomszédasszonyt, követtük a társaságot, hogy beilleszkedjünk."

A szervezők a tavalyi pozitív visszajelzésekre hallgatva rendezték meg másodszorra is a közös mozi néző estet. A film kiválasztása egyáltalán nem egyszerű feladat, nehéz minden korosztálynak megfelelni. Az Indul a bakterház örök kedvenc, így ezt láthatta a közönség. A program sikeréhez az önkormányzat is hozzá járult.

„Az önkormányzatnak a birtokán vagyunk egyébként itt Reziben, itt a szőlőhegyen. Ez egy nagy egybefüggő terület, ahol a vetítővászon nagyon tud érvényesülni. Hogy ne csak vetítsünk, hanem valami apropót is mindenképpen tegyünk hozzá, rendezünk egy családi napot és a helyi termékek bemutatkozására is lehetőséget adunk. A családi napnál az a cél, hogy minél több résztvevőt próbáljunk idecsalni, gyerekekkel. Emiatt gyermekprogramokat is szerveztünk. „ osztotta meg velünk TAFOTÁNÉ CSERÉP GABRIELLA, szervező.

A teljes szőlőhegyoldalt ellepte estére a filmnéző közönség. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt képviselték a korosztályukat. A nagy népszerűségre való tekintettel jövőre is szeretnék a programot megvalósítani. 

Pelikán Péter - Keszthely TV

| 2023. feb. 8. szerda 14:05 | Gyenesdiás
A Díszmagyar című filmet vetítették a Régi idők mozija programon.
| 2021. dec. 10. péntek 19:05 | Gyenesdiás
Régi mozigépeket ajánlott fel Gyenesdiás Szávics Gyula gyűjteményébe.
| 2020. dec. 15. kedd 15:12 | Sármellék
Újabb filmtörténeti kincs került a Magyar Film- és Médiatörténeti Egyesület tulajdonába.
| 2020. aug. 6. csütörtök 17:45 | Keszthely
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
| 2020. feb. 28. péntek 15:36 | Budapest/Keszthely
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.